Taikos ir Baltijos prospektų žiedinėje sankryžoje, vadinamojoje „gaudyklėje“, miestiečiai pastebėjo gyvatę, kuri esą vos nesugėlė šešiolikmečio.

Klaipėdietė Dalia pasakojo, kad jos nepilnametis sūnus pavojingo susidūrimo su stambia gyvate išvengė tik savo staigios reakcijos dėka.

Jis esą ėjo šaligatviu, kai staiga į jį iššliaužė gyvis. Gyvatė metėsi link vaikino, tačiau šis spėjo atšokti. Gyvatė esą vėl nunėrė į „gaudyklėje“ augančią žolę.

Tačiau apie išgąstį kėlusią gyvatę „Nuarui“ nebuvo pranešta.

Tarnybos gaudytojai vakar į miestą vyko kitu tikslu. Pirmadienį vakare buvo sulaukta pranešimo, kad Debreceno gatvėje šliaužioja žaltys.

Vakar „Nuaro“ darbuotojai išsiaiškino, jog žaltį kažkoks gamtos mylėtojas pagavo ir išvežė į mišką.

Pajūrio regioninio parko vyriausiasis ekologas Erlandas Paplauskis nesiryžo patikėti, kad mieste galėjo pasirodyti gyvatė.

„Jei žmonės mieste pamato šliaužianti gyvūną, 99 atvejais iš šimto tai yra žaltys. Gyvatės veisiasi tik neurbanizuotose teritorijose, o žalčiai gali gyventi ir netoli žmonių. Vis dėlto gal kokia ir galėjo atšliaužti iš Kairių poligono“, - svarstė specialistas.

Lietuvoje veisiasi tik viena gyvačių rūšis - paprastoji angis. Žmonės dažnai gyvates prilygina ir geltonskruostį bei lygųjį žaltį, kuris šalyje jau yra ant išnykimo ribos.

E.Paplauskio teigimu, žmonės gyvatėms gali prilyginti ir bekojį driežą - gluodeną.

Paklaustas, ar rugpjūtis yra tas metas, kai šliaužiojantys gyviai suaktyvėja, ekologas atsakė neigiamai. Jo teigimu, ir gyvatės, ir žalčiai yra judresni visu šiltuoju periodu.

Rugpjūtį tikriausiai yra jau paaugę roplių jaunikliai, kurie ir gali dažniau atšliaužti į miestą.

Šiemet tai pirmieji atvejai, kai mieste buvo pastebėti šliaužiojantys gyviai.

Tačiau nukentėjusiųjų nuo gyvačių šiais metais uostamiestyje dar neužregistruota.

Pernai Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydėsi du gyvačių sugelti žmonės. Vienas jų klaipėdietis, kitas - iš Klaipėdos rajono.

Iš viso pernai Lietuvoje gyvatės sugėlė 28 žmones, kuriems teko gultis į ligoninę.