Projekto dalyviai turi galimybę vasaros ir rudens mėnesiais dirbti Lietuvos mokslinių tyrimų grupėse, bendrauti su žinomais mokslininkais ir tyrėjais.

Pasak projekto vadovo dr. Gintaro Valinčiaus, vienas pagrindinių projekto tikslų - sudaryti galimybę aktyviems ir mokslo siekiantiems studentams įsijungti į geriausių Lietuvos mokslininkų bei tyrėjų kolektyvus, pajusti mokslininko “duonos” skonį ir įsitikinti, jog mokslininko darbas – įdomi, kūrybos ir atradimų kupina veikla, patraukianti vis daugiau jaunų žmonių Lietuvoje ir pasaulyje.

„Aktualiausias projekto rezultatas galėtų būti gabių studentų paskatinimas ateityje rinktis mokslininko karjerą“, - pabrėžia Lietuvos mokslo tarybos Studijų komisijos pirmininkės pavaduotojas G.Valinčius.

Šiais metais įgyvendinant projektą dviejų mėnesių trukmės mokslinę praktiką turės galimybę atlikti 250 bakalaurų ir maždaug 100 magistrų. Praktikų metu, kurios organizuojamos liepos-lapkričio mėnesiais, studentai dirbs laboratorijose, bibliotekose, mokslo centruose ar lauko ekspedicijose, vadovaujami aktyviai dirbančių mokslininkų ar tyrėjų.

Praktiką projekto dalyviai atliks ne tik valstybiniuose mokslo institutuose bei universitetuose, bet ir privačiose aukštosiose mokyklose, aukštųjų technologijų kompanijose, vykdančiose mokslinius tyrimus ar eksperimentinę plėtrą. Studentams bus skiriama 1500 Lt stipendija, tokią pačią paramą gaus ir praktiką organizuojanti mokslo institucija ar įmonė. Studentams, atvykusiems iš kitų regionų, bus kompensuojamos (iš dalies; 100-200 Lt) išlaidos pastogei praktikos metu.

Studentai norintys dalyvauti atvirame konkurse praktikos vietai laimėti, turėtų apsilankyti bei užsiregistruoti internetinėje svetainėje www.smpraktika.lt, kurioje pateikiama informacija apie praktikos vadovus, jų siūlomas mokslinės praktikos temas bei konkrečius laikus. Studentai, užsiregistravę www.smpraktika.lt, galės tiesiogiai rinktis praktikos temas, siųsti užklausas bei paraiškas praktikų vadovams. Studentui ir praktikos vadovui sutarus dėl praktikos, bus pasirašyta trišalė sutartis tarp studento, vadovo institucijos ir Lietuvos mokslo tarybos.

Pretenduoti į praktikos vietas gali visi Lietuvos studentai, nepriklausomai nuo to, kokioje aukštojoje mokykloje jie studijuoja. Vienintelis griežtas reikalavimas – studento pažangumas. Paskutiniųjų dviejų semestrų vidurkis (pirmakursiams – pirmojo semestro vidurkis) negali būti mažesnis nei aštuoni balai.

Projektą “Mokslinės praktikos organizavimo modelis I studijų pakopos specialistams sukūrimas ir diegimas Lietuvos mokslo ir studijų institucijose” įgyvendina Lietuvos mokslo taryba kartu su Švietimo ir mokslo ministerija. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos Socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją