Savo projektą pristatys mažeikiškės moksleivės Jūratė Beniušytė, Gintarė Eidimtaitė ir Ugnė Meškytė. Jos nagrinėjo, kaip nedidelės hidroelektrinės veikia gamtinę aplinką.

Kaip Eltą informavo tarptautinio jaunųjų mokslininkų konkurso atstovė Stephanie Blencker, kasmetinės Pasaulio vandens savaitės metu geriausiai pasirodę jaunieji vandens tyrinėtojai, pateikę savo mokslinius darbus, Stokholme ne tik susitiks su suaugusiais vandens tyrinėjimų specialistais, bet ir varžysis dėl prizo - lašo formos mėlyno krištolo statulėlės bei 5 tūkstančių dolerių stipendijos.

Renginio kulminacija - antradienį prasidėsiančiame iškilmingame vakare, kai Švedijos princesė Victoria nugalėtojui įteiks šį prizą. Dėl jo kovos ir komandos, ir pavieniai asmenys.

Konkurse dalyvaus visų aplink Baltijos jūrą esančių valstybių, Šiaurės Europos šalių jaunieji mokslininkai. Bus varžovų ir iš tolimesnių kraštų: Ukrainos, Pietų Afrikos, JAV, Kanados, Argentinos, Japonijos bei Australijos.

Prizo komiteto pirmininkas Johanas Rockstromas paaiškino, kad minėtas prizas, įsteigtas 1995 metais Stokholmo vandens fondo, yra dalis tarptautinio masto iniciatyvos, kuria siekiama įtraukti jaunimą į mokslinius vandens ir jo ekosistemų tyrimus.