Tačiau tiksliai viena virš kitos žvaigždės buvo tik kelis metus apie 2500 metų prieš Kristų. Prieš tai ir po to žvaigždės nukrypo nuo šiaurės-pietų tiesės ir kiekvienas, besinaudojęs jomis šiaurės nustatymui, tikrai turėjo suklysti.

Kaip mano viena egiptologė, būtent šios klaidos dabar mums leidžia gana tiksliai nustatyti kada pastatyta kiekviena piramidė. Pasak jos, Didžiąją Gizos piramidę egiptiečiai pastatė apie 2480 metus prieš Kristų.

Kembridžo universiteto mokslininkė Kate Spence sukūrė savo teoriją , besiaiškindama, kodėl daugelio piramidžių pagrindai skirtingu kampu nukrypę nuo šiaurės krypties.

Žvaigždės, pagal kurias egiptiečiai nustatinėdavo šiaurinę kryptį, yra “Kochab”, Mažųjų Grįžulo ratų “dubenyje”, ir “Mizar”, vidurinioji Didžiųjų Grįžulo ratų “rankenos” žvaigždė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją