Sekmadienį sostinės galerijoje „Vartai“ atidarytoje mokslo festivalio „Erdvėlaivis žemė“ parodoje šveicarų mokslininkai pristato aštuonis žmones, nusprendusius įspėti visuomenę apie jai gresiantį pavojų.

Kai kurios parodoje aprašytos ir originaliai iliustruotos istorijos dramatiškos, kitos pasakoja apie tai, kaip pavojaus pranašu galima tapti netyčia.

Mokslininkai ir patys pripažįsta, jog kartais perspėjimus apie realias grėsmes ir nepagrįstus svaičiojimus sunku atskirti. Dėl to pavojaus pranašai vadinami paranojikais ar katastrofų skelbėjais.

Vis dėlto, aštuonios parodos „Mokslininkai skelbia pavojų“ istorijos rodo, kad nekreipti dėmesio į perspėjimus mažiausiai neatsakinga, nors suinteresuoti pelnu neretai tam visomis išgalėmis priešinasi.

Trečiąjį kartą Lietuvoje rengiamas mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ šiemet išplėtė savo teritorijas, tapo pirmojo Europos mokslo festivalio „Wonders“ dalyviu. Mokinių ir visos visuomenės susitikimai su mokslininkais rengiami ne tik universitetuose, laboratorijose, bet ir viešosiose erdvėse, parodų salėse.

Nemokamose paskaitose, moksliniuose-meniniuose vyksmuose, kurie Vilniuje vyks iki rugsėjo 14 dienos, o nuo penktadienio persikels į Kauną, plačioji visuomenė, akademinė bendruomenė ir vyresniųjų klasių moksleiviai galės susipažindinti su naujausiais mokslo pasiekimais medicinos, energetikos, informacinių technologijų bei socialinių ir humanitarinių mokslų srityse.

„Festivalio renginiai organizuojami taip, kad juose aktyviai dalyvautų moksleiviai, todėl numatoma nemažai laboratorinių darbų, kitokių atrakcijų“, - DELFI sakė renginio organizatorius Rolandas Maskoliūnas.

Į šiųmetinį festivalį pakviesti tyrėjai iš Šveicarijos, mokslininkai ir menininkai iš Didžiosios Britanijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją