Po operacijos gydytojas Luis Rubio sakė, kad Milagros Cerron būklė stabili ir kad visa operacija praėjo be komplikacijų.

Milargos gimė su retu defektu - "undinės sindromu" (sirenomelija), mergaitei buvo suaugusios kojos.

Birželį mergaitei jau padaryta viena operacija. Tada chirurgams pavyko atskirti jos kojas iki kelių. Per antrąją buvo atskirtos šlaunys.

Gydytojai mano, kad visiškai susigrąžinti kojų funkcijas ji gali per dešimt metų.

Per visą stebėjimų istoriją tik trims žmonėms, kenčiantiems nuo šio sindromo, tarp jų Milagros Cerron pavyko išgyventi.

Po operacijos Luisas Rubio pakėlė mergaitę ant rankų ir parodė visiems, kad vaiko kojos iš tikrųjų atskirtos.

Mergaitės tėvas viliasi, kad Milagros kada nors vaikščios: "Po kelerių metų jai ateis laikas eiti į vaikų darželį, ir aš tikiuosi, kad ji galės ten vaikščioti, kaip ir kiti vaikai. Tada ji galės normaliai mokytis ir būti normalus vaikas".

Dar iki operacijos gydytojas L.Rubio pranešė, kad mergaitė išmoko stovėti be kitų pagalbos ir net žengti nedidelius žingsnelius.

"Manau, kad jau gruodį mes su ja pasivaikščiosime Limos gatvėmis. Tai bus tikra Kalėdų dovana jos giminaičiams", - pridūrė jis.

Daugeliui pacientų, sergančių sirenomelija, paprastai būna pažeisti vidaus organai, ir jie miršta beveik iš karto po gimimo.

Vienintelis žmogus, kuriam buvo sėkmingai padaryta kojų atskyrimo operacija ir kuris gyveno po to daug metų, buvo 16-metė amerikietė Tiffany Yorks. Jai operacija buvo padaryta vienerių metų amžiaus.

Ateityje Milagros laukia dar kelios šlapimo ir lyties bei virškinimo organų operacijos.

Ji gimė kalnuose, už 200 km nuo Limos neturtingoje šeimoje. Visas gydymo išlaidas prisiėmė Peru sostinė, kurios meras tapo mergaitės krikštatėviu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją