Chirurginiu būdu įsodinus mikroschemas už tinklainės, jos verčia šviesą elektros impulsais, juos perduoda į smegenis, kur generuojamas vaizdas. Mikroschema yra ne didesnė už smeigtuko galvutę ir perpus plonesnė už popieriaus lapą.

“Mes siekiame atkartoti fotoreceptorių funkciją”, - kalbėjo dr.Alanas Chowas, vaikų oftalmologas ir vyriausiasis “Optobionics” gamybos vadovas. Jis su savo broliu, elektros inžinieriumi Vincentu Chowu ir sukūrė mikroschemą.

Dvi nepagydomą aklumą sukeliančios ligos yra pigmentinis retinitas ir dėmių degeneracija, kai žūva šviesai jautrūs receptoriai. Šiomis ligomis dažniausiai suserga išsivysčiusių šalių gyventojai - kasmet pasaulyje jos pažeidžia 20 milijonų žmonių akis.

Be to, dr.A.Chowas pastebėjo, kad mikroschemos stimuliuoja išlikusias sveikas ląsteles. “Mes labai nekantraujame. Tikėjomės, kad pacientai galės bent skirti šviesą - tačiau pasirodė, kad pagerėjimas atsirado ir ten, kur nelaukėme”, - džiūgavo mokslininkas. Pasak kūrėjo, mikroschema gali kažkiek atstatyti šalia esančias tinklainės ląsteles.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją