Komandinė dvasia

„Kuriame draugišką atmosferą ir siekiame, kad visi darbuotojai jaustųsi pilnaverčiais komandos nariais. Palaikome vienas kitą ir nepaliekame po vieną sunkioje situacijoje. Tai yra mūsų filosofijos dalis – vieningai komandai nėra neįveikiamų užduočių“, – sako Jūratė Balzerė, „Pigu.lt“ administravimo ir personalo vadovė.

Pandemija lėmė ne tik išaugusius pardavimus, bet ir milžinišką e. parduotuvių antplūdį, norinčių prekiauti per „Pigu.lt“ e. platformą, o darbuotojams – staiga išaugusį darbo krūvį. Tačiau išaugo ir pats kolektyvas. Nuo 2020 m. kovo iki dabar įmonės darbuotojų skaičius padidėjo apie 50 proc.

„Staigus augimas per karantiną tapo dideliu iššūkiu mūsų darbuotojams, tačiau pavyko susitvarkyti. Piko metu skatinome kolegas dar labiau padėti vieni kitiems. Žmonės ir patys netrunka patirti, kad dirbdami visi kartu, kaip komanda, rezultatų pasiekiame greičiau“, – teigia J. Balzerė.

Jūratė Balzerė

„Skatiname darbuotojus imtis iniciatyvos, siūlyti savo idėjas ir jas įgyvendinti. Tai padėjo dar iki pandemijos užauginti finansiškai stabilią įmonę, o per karantiną – sklandžiai įveikti įvairius iššūkius“, – sako pašnekovė.

Metų patirtis IT skyriuje – kaip treji kitur

Viena sparčiausiai besiplečiančių „Pigu.lt“ kolektyvo dalių – informacinių technologijų (IT) skyrius. Dabar čia darbuojasi apie 60 specialistų. Artimiausiu metu planuojama priimti dar kelias dešimtis.

„Mūsų durys yra atviros visoms kūrybingoms asmenybėms. Domimės ne tik patyrusiais specialistais, mūsų komandoje užaugo ne vienas darbuotojas, pradėjęs nuo pačių pradmenų ar nutaręs persikvalifikuoti. Jei žmogus turi motyvaciją ir aiškų tikslą, mes juo patikėsime“, – tvirtina „Pigu.lt“ IT vadovas Romas Strabeika.

Nuolat augantis pardavėjų skaičius, plečiamas prekių asortimentas, didėjantis pirkėjų srautas... IT skyriui tai reiškia vis naujus iššūkius – pasiūlyti sprendimų, gerinančių e. prekybos platformos pardavėjų ir pirkėjų patirtį.

„Technologijos – neatsiejama „Pigu.lt“ dalis. Mūsų verslo sėkmė priklauso nuo to, kaip funkcionuoja visa sudėtinga sistema, aptarnaujanti pardavėjus ir pirkėjus. Būtent todėl daug investuojame į IT sprendimus. Be to, ir patys kuriame inovatyvias sistemas ir įrankius. Mūsų sprendimai pritaikomi ne tik Lietuvoje, bet ir visoje tarptautinėje grupėje. Dirbame su komanda, kuri ir kuria, ir mokosi drauge“, – sako „Pigu.lt“ IT vadovas.

„Lyderystė ir darbas nuolatiniame pokytyje, augime, lemia, kad rutinos mūsų darbe nėra. Man asmeniškai imponuoja kūrybinė laisvė ir galimybė kasdien čiupinėti pačias naujausias technologijas, pasaulinių lyderių produktus“, – pasakoja R. Strabeika.

Romas Strabeika

Paklaustas apie tai, kas labiausiai motyvuoja IT darbuotojus, Romas sako, kad jie labai vertina galimybę sparčiai augti ir tobulėti. „Daugelis mano skyriaus darbuotojų sako, kad vieneri metai pas mus – kaip treji kitur. Taip greit čia įgyjame patirties ir žinių“, – atvirauja IT vadovas.

Be to, kiekvienam darbuotojui – ne tik IT skyriaus – yra skiriamas kvalifikacijos kėlimo biudžetas. Jis gali būti panaudotas knygoms, kursams ar renginiams.

Dėmesys emocinei savijautai

„Dabar didžiąją laiko dalį dirbame nuotoliniu būdu, tačiau ir tokiomis sąlygomis pavyksta išlaikyti draugišką atmosferą“, – teigia J. Balzerė.

Kompanija atsakingai žiūri į savo darbuotojų poilsio ir darbo balansą, emocinę savijautą. „Kolegoms siūlome įvairių galimybių už darbo ribų. Organizuojame nuotolines psichologo konsultacijas, kviečiame į sporto treniruotes, rengiame protmūšius,“, – vardina „Pigu.lt“ personalo vadovė.

Darbuotojams pasijusti kolektyvo dalimi padeda ir svarbi „Pigu.lt“ tradicija kartu švęsti pergales.

„Aktyviau įsitraukti į „Pigu.lt“ kasdienybę leidžia didesnių ir mažesnių įvykių paminėjimas. Žinoma, visi nekantriai laukiame, kol galėsime gyvai švęsti vasaros ir kitas šventes“, – sako pašnekovė, anonsuojanti, kad kompanija šią vasarą kraustysis į naują biurą Vilniuje.

„Turime ambicingus verslo tikslus, tad plečiame komandą ir investuojame į geresnes sąlygas. Jau šią vasarą Vilniuje kraustysimės į modernų biurą, kur bus sukurtos dar patogesnės sąlygos derinti nuotolinį darbą su fiziniu buvimu biure. Šiam tikslui parūpinome daug susirinkimo kambarių su įvairia technika, leidžiančia aktyviai įsitraukti nuotoliniu būdu dirbantiems kolegoms, – sako J. Balzerė.

Taip pat biure bus įrengtos mobilios darbo vietos, kurios leis daliai darbuotojų nuolat judėti biure ir dirbti neprisirišę prie vienos darbo vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)