Ieva Vozbutaitė-Beliauskė savo pranešimą „Kilmės šalis: Lietuva. Pasitikėti (NE) Verta?“ skaitys penktadienį gegužės 28 d. „LOGIN Game changers powered by Pigu.lt“ renginyje, „Brand ID” sesijoje nuo 9.45 val.

LOGIN galite stebėti nemokamai jau dabar ČIA.

Ieva Vozbutaitė-Beliauskė – „Ignitis grupės“ komunikacijos vadovės pareigas eina nuo 2018 m. Ji dešimt metų dirbo integruotos komunikacijos grupėje IDEA GROUP: pradžioje kaip ryšių su visuomene agentūros vadovė, vėliau kaip grupės vadovė Lietuvai, buvo atsakinga už kūrybos discipliną bei grupės vystymą Baltijos šalyse. I. Vozbutaitė-Beliauskė septynerius metus mokėsi JAV, Lietuvoje žinias gilino vadovų magistro studijų programoje ISM universitete.

Ieva Vozbutaitė

Kad geriau pažintumėte Ievą Vozbutaitę-Beliauskę, ji atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?
– Norėčiau tikėti, kad galėčiau įsiversti be technologijų, jei to reikėtų. Sunkiausiai atsisakyti būtų elektros, tualeto ir išmaniojo telefono.

– Kokios visai visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?
– „Baterija ant ratų“ – elektromobiliai, kurie ne tik patys įsikrauna, bet taip pat gali ir įkrauti.

– Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios jus įkvėpė?
– Manau, kad kiekvienas meno kūrinys – dailė, literatūra, filmai, muzika – mums duoda. Kartais – nusiraminimą; kartais – įkvėpimą. Dar kitais kartais – pamokas ir potyrius. Mane įkvepia žmonių istorijos, tad biografines knygas renkuosi dažnai. Ar tai būtų Michelle Obama, ar Hillary Clinton, ar Irena Vėsaitė, ar Tomas Venclova, ar Jonas Mekas.

Kiekvienam siūlyčiau perskaityti ir šalia lovos turėti Viktor Frankl „Žmogus ieško prasmės“ (angl. „Man's Search for Meaning“). Dar mane visada įkvepia – Kahlil Gibran poezija.

– Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti („pafollowinti“) socialiniuose tinkluose.
– Aš sąmoningai stengiuosi saugotis asmenybių kulto, nes puikiai suvokiu, kad mes visi – tik žmonės arba net žmonės.
Jau daug metų mano žinių šaltiniai nesikeičia, keičiasi tik formos: HBR („Harward Business Review“), „Wired“, „Adweek“.

– Perdegimo sindromą turinčių žmonių skaičius vis auga, trys jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?
– Pažinti, įsiklausyti ir mylėti save.

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?
– Girdėti aplinką.

– Tai vis dėlto ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?
– Svarbiausia – lankstumas ir galimybė rinktis.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?
– Kelionių, didelių švenčių su „šokiais-pokiais estrada“

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.
– 1. Ar tikrai reikia? 2. Nebereikia man, bet gal kažkas kitas tai gali panaudoti? 3. Principas: „Aš esu, nes tu esi“ (Ubuntu – Pietų Afrikos filosofija).

– Kas Jums yra LOGIN konferencija?
– Šurmulys, kuris įkvepia.

LOGIN konferencija šiais metais atvira visiems. Stebėkite nemokamai jau dabar ČIA. Susipažinti su visa programa galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)