„Sėkmingos komunikacijos paslaptis slypi gebėjime eksperimentuoti bei išdrįsti rizikuoti. Tuo remiantis kuriame komunikacijos strategijas mūsų įmonėms bei prekiniams ženklams, žengiantiems į Kinijos rinką,“ – teigia V. Vaitiekūnaitė.

Jos nuomone, net ir nesant Kinijoje, įmanoma tikslingai ir efektyviai komunikuoti su vietine auditorija. Svarbiausia komunikacijos priežiūrą patikėti kinų kalbą mokančiam bei rinką gerai pažįstančiam žmogui, nes Kinijos komunikacijos rinka labai skiriasi nuo mums gerai pažįstamos Europos. Vilma teigia, jog tai, kas įprastai garantuoja teigiamus rezultatus Europoje, Kinijoje retai suveikia, tad privalu nuolat ieškoti naujų būdų, kaip papasakoti įmonių istorijas bei patraukti skaitytojų dėmesį.

Vilma Vaitiekūnaitė

Išgirskite Vilmos Vaitiekūnaitės bei jos kolegės projektų vadovės Yaoju Yu pranešimą LOGIN 2021 konferencijoje, kuri šiemet vyks virtualioje erdvėje Delfi.lt ir 15min.lt portaluose nemokamai. Pranešimas bus rodomas ketvirtadienį gegužės 27 d. „LOGIN Smart innovators powered by Xiaomi“ renginyje, „All about content“ sesijoje 13.45 val.

LOGIN galite žiūrėti nemokamai jau dabar ČIA.

Vilma Vaitiekūnaitė yra žinoma viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistė, sukaupusi įspūdingos patirties aviacijos, sunkiosios pramonės įmonių bei žmogaus teisių organizacijų komunikacijos valdyme. Kaip „Avia Solutions Group“ komunikacijos skyriaus vadovė Vilma yra atsakinga už įmonių grupės komunikacijos strategiją bei jos įgyvendinimą.

Kad geriau pažintumėte Vilmą Vaitiekūnaitę, ji atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?
– Turėdama išmanųjį telefoną ir interneto ryšį iš bet kurios pasaulio vietos galiu išspręsti bet ką. Man labai patinka ši laisvės ir įsigalinimo kombinacija. Visa kita neatrodo tiek svarbu. Na gal nebent visa kategorija sprendimų, išlaisvinusių žmoniją nuo buities.

– Kokios visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?
– Užtektų pagerinti esamų prieinamumą. Nepakanka kurti naujoves, jei jos nėra prieinamos visuotinai. Nors jos gal ir ne mokslinė fantastika, bet tarsi ir neegzistuoja.

– Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios jus įkvėpė?
– Filmai mane dažniau užmigdo nei įkvepia. Ko gero pirmoji knyga, apvertusi mano jauną pasaulį, buvo Jean‘o Baudrillard‘o „Simuliakrai ir simuliacija“ ( pranc. „Simulacres et simulation“). Ją perskaičius, „Matrica“ žiūrisi visai kitaip.

Viena paskutiniųjų, į rankas pakliuvusių visiškai atsitiktinai, knygų yra Svetlanos Alexievich „The Unwomanly Face of War“. Ar įkvėpė? Vargu. Veikiau sukrėtė.

Dar reikėtų ko nors modernaus ir su polėkiu, bet į galvą šauna tik knyga iš praėjusio amžiaus – Salman Rushdie „Vidurnakčio vaikai" (angl. „Midnight’s Children“). Lietuviška versija, tiesa, taip nekabina... Dar prisiminiau ketvirtą, bet nei ji mane įkvėpė žygiams, nei gyvenimą pakeitė – nebent toms keletui dienų kurorte prie baseino, kol juokiausi isterišku balsu, o aplinkiniai mane tiesiog palaikė trenkta ir uoliai dėl to ignoravo – Tahir Shah „Kalifo rūmai – metai Kasablankoje“.

– Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien, ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti („pafollowinti“) socialiniuose tinkluose.
– Susan Wojcicki, Marillyn Hewson, o šiaip neįmanoma išsirinkti tik trijų, kai yra Michelle Obama, AOC, Jecinda Arnder, Fran Lebowitz, Serena Williams, o dar iki atlikėjų nepriėjau...

– Perdegimo sindromą turinčių žmonių skaičius vis auga, 3 jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?
– Mus „perdegina“ ne technologijos – tempą pasirenkame patys. Mus „perdegina“ tai, kad nemokame girdėti ir jausti savęs. Prioritetų peržiūrėjimas gali išspręsti labai daug problemų, teisingai panaudotos technologijos – beveik visa kita. Pradėkim nuo audito galvoje.

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?
– Mano gyvenimas ir iki karantino buvo labai disciplinuotas: žinau kiek reikia miegoti, kada sportuoti, kada kur būti, ką padaryti – suskaičiuota viskas. Man karantinas pirmiausiai buvo proga būti ir džiaugtis laiku su šeima: kartu pusryčiauti, pietauti, vakarieniauti, pasivaikščioti ir pažiūrėti ką nors (čia viskas per vieną dieną). Ko išmokau? Gal įsigudrinau „Zoom“ pokalbius veždama vaikus į treniruotes daryti ir konferencijose tuo pat metu dalyvauti – koks juk skirtumas ko klausyti?

– Tai vis dėlto ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?
– Po palme. Man reikia ir to, ir to: biuro ir šiltos pietų jūros. Nemėgstu dirbti namuose. Nors niekada ir niekur nepraleidžiu progos padirbti, bet namai man niekada nebus tinkama vieta darbui.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?
– Kelionių: oro uostų šurmulys, net kavai lėktuve šiokią tokią nostalgiją jaučiu.

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.
– Pas mane tvarumo tema buvo „before it was cool“. Turiu omenyje dar prieš tai, kai ji tapo madinga. Tam tikrais klausimais mes tvarūs, kiek save pamenu: vandenį naudojom taupiai, nes jis tiesiog pasibaigdavo šuliniuose. Ir tas įprotis vis dar liko – kol valau dantis šepetėliu, vanduo užsuktas. Nesvarbu ar tai būtų namai, ar viešbutis. Taupyt vandenį – šventa.

Neteršti, tausoti aplinką ir palikti kuo mažesnį pėdsaką – privalomi dalykai nuo vaikystės. Dabar pirkti dėvėtus džinsus madinga, tačiau anksčiau vienus panešiodavo pusė giminės vaikų, kol vieną dieną jie nuo kažko nuplyšdavo. Tačiau tvari mada ne man – galiu nešioti perdirbtus audinius, bet mėgstu savo daiktus, kokybiškus, įdomius. Išimtis galioja tik močiutės šilko palaidinėms ir mamos megztiniams, papuošalams.

– Kas jums yra LOGIN konferencija?
– Manau, jog tai puiki proga pasidalyti savomis patirtimis bei kažko naujo pasisemti iš kitų. Nors gali atrodyti, jog tai tik pranešimas, tačiau kiekvienas konferencijos dalyvis į tas keliolika minučių sutalpina metų metus patirties, klaidų ir atradimų. Manau, jog galimybė mokytis iš svetimų klaidų bei įsisavinti gerąsias praktikas yra neįkainojama.

LOGIN konferencija šiais metais atvira visiems. Stebėkite nemokamai jau dabar ČIA. Susipažinti su visa programa galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)