Vygaudo Ušacko ir Tomo Sinickio pokalbis apie lyderystę vyks ketvirtadienį gegužės 27 d. „LOGIN Curious minds powered by BTA“ renginyje, „Innovative Leaders” sesijoje nuo 17.50 val.
LOGIN žiūrėkite nemokamai jau dabar ČIA.

Vygaudas Ušackas – tarptautinės aviacijos paslaugų įmonių grupės „Avia Solutions Group“ valdybos narys. Buvęs Lietuvos diplomatas, visuomenės ir politinis veikėjas, buvęs Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministras.

V. Ušackas turi daugiau nei 30 metų diplomato, tarptautinių santykių eksperto, politiko darbo patirties. Jis buvo Lietuvos užsienio reikalų ministras, Europos Sąjungos ambasadorius Rusijos Federacijoje, Europos Sąjungos specialusis atstovas ir delegacijos Afganistane vadovas, vyriausiasis derybininkas dėl Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą. Lietuvos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Meksikoje ir kt.

Per savo karjerą V. Ušackas yra gavęs daugybę apdovanojimų ir yra pasaulyje pripažintas tarptautinių santykių ir tarpininkavimo profesionalas.

Kad geriau pažintumėte Vygaudą Ušacką, jis atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?
– Nuotolinių susitikimų ir vaizdo konferencijų organizavimo platformų „Zoom“, „Teams“, žinučių ir skambučių programėlės „WhatsApp“, „WeChat“ ir socialinis tinklas „Linkedin“.

– Kokios visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?
– 6G technologija. Mokslu paremtas tvirtas tikėjimas, kadangi prie šio projekto dirba mano dukros vyras Dr. Jonas Urbonas Pietų Kalifornijoje. Tai ateities „Beyond 5G“ technologijos, kurias padės sukurti talentingi lietuviai.

– Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios jus įkvėpė?
– Vaikystėje – Jules Gabriel Verne „Aplink pasaulį per 80 dienų” (pranc. Le tour du monde en quatre-vingts jours), o dabar – Martin Gilbert „Churchill“, Thomas Friedman „The World is Flat: A Brief History of the Twenty-first Century” ir Zbigniew Brzezinski „Strateginės įžvalgos. Amerika ir pasaulio galios krizė“ (angl. „Strategic Vision: America and the Crisis of Global Power“).

– Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti („pafollowinti”) socialiniuose tinkluose.
– Aviacijos naujienos – www.aerotime.aero, inovacijų ir technologijų naujienos – www.morningbrew.com ir tai, kas skleidžia pozityvumą – enjoybypaula.com.

– Perdegimo sindromą turinčių žmonių skaičius vis auga, trys jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?
– Sportas, gera knyga, laikas su šeima.

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?
– Versle – nebijoti priimti agresyviai oportunistinius, bet pamatuotus sprendimus, leidžiančius plėstis ir kurti didesnę vertę. Asmeniškai – dar daugiau disciplinos, išnaudojant menkiausias galimybes mankštintis, sportuoti, judėti.

– Tai vis dėlto ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?
– Ateitis, kuri yra šiandien. Ateities darbovietė – lėktuve ir beveik šimte „Avia Solutions Group“ biurų, kurie įsikūrę 60-yje pasaulio valstybių.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?
– Apkabinti artimą.

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.
– Gyvenime – tai disciplina ir nuoseklumas. Aplinkoje – gebėjimas dalytis, vadinasi, neeikvoti ir apsaugoti. Žmoguje – emocinis intelektas, vadinasi, empatija ir atsparumas.

– Kas jums yra LOGIN konferencija?
– Pirmiausia – žmonės, kuriantys ir išpildantys mūsų ateities viziją.

LOGIN konferencija šiais metais atvira visiems. Stebėkite nemokamai jau dabar ČIA. Susipažinti su visa programa galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)