Pauliaus Kozlovo pranešimas „How would energy smart day look like in 2030?“ bus rodomas trečiadienį gegužės 26 d. „Progress makers powered by SEB“ renginyje, „Sustainability in action“ sesijoje nuo 15.30 val
LOGIN galite stebėti nemokamai, jau dabar ČIA.
Paulius Kozlovas „Ignitis grupės“ Inovacijų centrui vadovauja nuo 2020 m. Darbo patirtį inovatyvių produktų ir paslaugų bei mokslinių tyrimų srityse Lietuvoje ir užsienyje sukaupęs specialistas yra atsakingas už inovacijų srities stiprinimą grupės mastu. „Ignitis grupės“ Inovacijų centre P. Kozlovas nėra naujokas. Iki 2019 m. gegužės jame jis buvo atsakingas už Europos Sąjungos finansavimo pritraukimą mokslinių tyrimų ir plėtros projektams ir pilotinių inovacijų projektų plėtojimą.

Kad geriau pažintumėte Paulių Kozlovą, jis atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?
– Tokių nėra. Nesipriešinčiau pagyventi be telefono ir kompiuterio.

– Kokios visai visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?
– Būtų įdomu ne tik filme pamatyti žmones gyvenančius Marse.

– Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios jus įkvėpė?
– Roberto Benigni filmas „Gyvenimas yra gražus“ (it. „La vita è bella“), Stephen Hawking knyga „Trumpa laiko istorija. Nuo Didžiojo Sprogimo iki juodųjų skylių“ (angl. „A Brief history of Time“).

– Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti („pafollowinti”) socialiniuose tinkluose.
– Galėčiau pavadinti save senamadišku, nes socialiniais tinklais naudojuosi labai mažai.

– Perdegimo sindromą turinčių žmonių skaičius vis auga, trys jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?
– Pažadėkite šeimos nariams po darbo kartu pasivažinėti dviračiu ar pabėgioti. Jeigu nesate pažadukas – tai turėtų apsaugoti nuo perdegimo.

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?
– Nuotoliniu (mišriu) būdu jau dirbau paskutinius 4 metus, tad didelio skirtumo dėl darbo nepajutau. Tačiau karantinas padėjo iš naujo atrasti Lietuvos grožį ir pasidžiaugti gyvenimu šiame krašte.

– Tai vis dėlto ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?
– Pasisakau už mišrų darbo organizavimą, t.y. dalis – nuotoliniu, dalis – biure.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?
– Dienos pietų mieste su kolegomis.

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.
– Tvarumas – gyvenimo būdas. Konkrečių taisyklių neturiu, tiesiog stengiuosi sąmoningai vartoti, pirkti, kai tikrai reikia, vertinti automobilio, skrydžio būtinybę, daugiau vaikščioti ir važinėti dviračiu.

– Kas jums yra LOGIN konferencija?
– Vieta, kur galima išgirsti progresyvių profesionalų patirtis.

LOGIN konferencija šiais metais atvira visiems. Stebėkite nemokamai jau dabar ČIA. Susipažinti su visa programa galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)