David Montanya pranešimas „The present and future of the smart home“ bus rodomas antradienį gegužės 25 d. „Inspiration station powered by Salesforce“ renginyje, „Transformation“ sesijoje 11 val.

David Montanya kompanijoje „Xiaomi Technology“, geriausiai žinomoje dėl savo gaminamų telefonų, išmaniųjų laikrodžių, robotų-siurblių ir panašių technikos produktų, dirba vyresniuoju produktų rinkodaros vadovu.

Anksčiau jis kelis metus praleido įmonėje „LG“, kur buvo atsakingas už produktų vystymą Europoje.

D. Montaya net tik technologijų profesionalas, bet ir tikras entuziastas, tikintis, kad jos mūsų darbą bei kasdienį gyvenimą padaro spalvingesniu ir daug smagesniu.

Stebėkite nemokamai jau dabar ČIA.

Kad geriau pažintumėte D. Montaya, jis atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?
– Išmaniojo apšvietimo, savo vienračio ir 3D spausdintuvo.

– Kokios visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?
– Tušinuko formos prietaisą, kuris gali išsilankstyti į planšetinį kompiuterį. Išmanųjį telefoną, kuris gali išsilankstyti į nešiojamąjį kompiuterį. Mikrosensorių, kuris matuos, kaip gerai veikia mūsų organizmas. Papildytos realybės kontaktiniai lęšius – tai galėtų būti tarsi belaidis išorinis išmaniojo telefono ekrano pratęsimas.

– Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios jus įkvėpė?
– Robert Zemeckis filmas „Atgal į ateitį“ (angl. „Back to the Future“). Jis sustiprino mano, tuomet dar vaiko, žavėjimąsi technologijomis. Steven Spielberg filmas „Gelbstint eilinį Rajaną“ (angl. „Saving Private Ryan“). Pasijutau nuoširdžiai dėkingas žmonėms, kurie kovojo už laisvę. Alan Mumford ir Peter Honey knyga „The Manual of Learning Styles“. Ją perskaitęs supratau, kaip mes įsisaviname informaciją ir kas yra efektyvi komunikacija.

– Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti („pafollowinti“) socialiniuose tinkluose.
– „MrWhosetheboss“ (Arun Maini), LTT (Linus Tech Tips) – Linus Sebastian, dr.karanr (Dr Karan Raj).

– Perdegimo sindromą turinčių žmonių skaičius vis auga, 3 jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?
– Atvirai kalbant, tai nemanau, kad technologijos yra žalingos. Manau, kad svarbu, kaip ir kiek jas naudojame. Vienas mano patarimas būtų darbui skirtas technologijas naudoti tik tuomet, kai dirbate. Jeigu jūsų asmeniniame telefone, kompiuteryje jus pasiekia su darbo reikalais susiję el. laiškai, skambučiai, žinutės, labai tikėtina, kad jums niekada nepavyks atsipalaiduoti.

Socialinės medijos gali eikvoti jūsų energiją, todėl, sakyčiau, jei mes kontroliuojame informaciją, kurią ten gauname, laiką, kurį praleidžiame, tai viskas yra gerai. Jeigu nutinka atvirkščiai – metas skambinti pavojaus varpais.

Kitas patarimas – turi būti laikas ir vietos, kuomet technologijų nenaudojame, pavyzdžiui, valgydami su šeima pietus.
Vis dėlto, man smagu naudoti technologijas, kai esu gamtoje. Mėgaujuosi nuotraukomis, kurias nufotografuoju savo telefonu. Arba nuostabiais pakrantės vaizdais, kuriuos vaikščiodamas užfiksuoju drono pagalba.

Man patinka važinėtis vienračiu. Užsidėjus virtualios realybės akinius, žaisti kompiuterinius žaidimus. Technologijos yra nuostabus dalykas, kuris leidžia mums daryti tai, ką prieš dešimt metų net negalėjome įsivaizduoti.

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?
– Tik įsivaizduokite, jei karantinas būtų paskelbtas devintojo dešimtmečio pradžioje...Jokių išmaniųjų, nemokamų tarptautinių skambučių, visuotinai prieinamo interneto apskritai. Nebūtų buvę galimybės dirbti iš namų, taip pat bendrauti su šeima ir draugais.
Per paskutinius metus du kartus buvau visiškai izoliuotas. Technologijos man leido dirbti, taip pat pabendrauti su šeima.

– Tai vis dėlto ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?
– Norėčiau, kad būtų galimi trys variantai: namuose, biure ir keliaujant. Namuose todėl, kad čia geriau susikaupiu, tampu produktyvesnis, susitaupo laikas, skirtas kelionei į darbą ir atgal. Dažniau matau šeimos narius. Biure, nes čia išgirstu naujų idėjų, kažko išmokstu iš kolegų. Be to, naujų idėjų sesijos ( angl. „Brainstorming“) nėra tokios efektyvios, kai rengiamos virtualiai. Keliaujant, nes kartais naudinga pakeisti aplinką.
Idealus variantas man: 2 dienos darbo biure, 3 dienos – namuose ir vieną savaitę per mėnesį – kur nors keliaujant.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?
– Kelionių. Iki tol nesupratau, kiek tam, kad gerai jausčiausi, man reikalingos kelionės.

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.
– Pasidalysiu asmeniniais tikslais: 1. Naudoti energiją, gaunamą iš atsinaujinančiųjų energijos šaltinių (saulės, vėjo). 2. Naudoti tik tas technologijas, kurios naudoja atsinaujinančią energiją. 3. Nesvarbu, kokiose pareigose ir kokioje kompanijoje dirbsiu, stengtis skatinti naudoti tvaresnes alternatyvas. Pavyzdžiui, pakuotes iš perdirbtų medžiagų, suyrantį plastiką, gamtai draugišką rašalą, atsisakyti nereikalingų priedų, tarkime, popierinių naudojimo instrukcijų ir t.t.

– Kas jums yra LOGIN konferencija?
– Įkvėpimo šaltinis ir suvokimas, kur artimiausioje ateityje mus nuves technologijos.

LOGIN konferencija šiais metais atvira visiems. Stebėkite nemokamai jau dabar ČIA. Susipažinti su visa programa galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)