Diskusijoje dalyvaus BMI instituto lektorius, „Ernst & Young Middle East“ (Dubajaus filialo) partneris Saulius Adomaitis, verslo angelų tinklo „LitBAN“ įkūrėjas ir valdybos narys Martynas Kandzeras ir Estijos verslo angelų tinklo „EstBAN” vykdomoji direktorė Anu Oks. Diskusiją moderuos „Baltic Sandbox“ įkūrėjas Andrius Milinavičius.

Diskusijos pradžia „Startups“ sesijoje: 20:50 val.

Pasak BMI instituto lektoriaus Sauliaus Adomaičio, manoma, kad startuolių sėkmės paslaptis yra idėja. Visgi pastaroji sudaro tik 5 proc. pasisekimo.

„Pagrindinis aspektas – idėjos pardavimas rinkai ir investuotojams. Taip kyla esminiai startuolių iššūkiai. Turint idėją, reikia ją išvystyti, pritraukti kapitalą, sukurti pardavimų, rizikų valdymo struktūras ir tai padaryti visiškai minimaliomis sąnaudomis. Visgi šie iššūkiai yra ir startuolių stiprybė. Išmokę parduoti idėjas, dirbti minimaliais ištekliais, startuoliai įgauna pagreitį. Būtent tokio greičio stokoja didelės organizacijos, ribojamos korporatyvinio veiklos mechanizmo. Vadovaudamosi startuolišku mąstymu stambios įmonės gali greitai kurti, išbandyti, įvertinti, kas tinka arba ne, o tada rezultatus toliau tiražuoti“, – apie startuolių problematiką kviečia diskutuoti S. Adomaitis.

Saulius Adomaitis

LOGIN festivalyje visos temos įkvėptos technologijų proveržio, inovacijų vystymo ir nuolatinio progreso įvairiose gyvenimo srityse.

Šiemet LOGIN bus tik virtualus renginys, tačiau vyks net 5 dienas – gegužės 24-28 dienomis. Organizatoriai planuoja, kad konferencijoje dalyvaus daugiau kaip 150 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

LOGIN 2021 konferenciją stebėkite nemokamai Delfi ir 15min portaluose. Su visais pranešėjais galite susipažinti www.login.lt. Pasižymėkite savo darbo kalendoriuose pranešimus, kurių laukiate labiausiai: https://login.lt/agenda/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)