Didžiausios pasaulyje lauko reklamos kompanijos „JCDecaux“ vadovaujantysis duomenų analitikas François-Xavier Pierrel šiemet „LOGIN Progress makers powered by SEB“ renginio „Digital“ sesijoje gegužės 25 d. 14.05 val. papasakos apie technologijas ir sinergiją tarp mobiliųjų telefonų ir lauko reklamos.

F. X. Pierrel į lauko reklamos rinką atkeliavo iš interneto industrijos. Prieš tapdamas „JCDecaux“ vadovaujančiuoju duomenų analitiku dirbo reikšmingose pozicijose „Facebook“, „Microsoft“ ir „Renault“, kur buvo atsakingas už interneto reklamų technologijas, duomenų matavimus ir su jais susijusius sprendimus. Per dvejus su puse metų „JCDecaux“ kompanijoje F. X. Pierrel vadovaujama komanda nuo dviejų duomenų mokslininkų išaugo į svarbią struktūrą, kurią sudaro keturiasdešimt penki žmonės. LOGIN festivalio metu jis papasakos, kokios inovacijos atkeliauja į miestus ir į lauko reklamą, ką tai bendro turi su mūsų mobiliaisiais telefonais ir kodėl prekės ženklams svarbu būti realiame pasaulyje.

„Žiūrint paskutinių penkiasdešimties metų lauko reklamos istoriją, matome, kad joje kaip klasikinėje medijoje buvo mažai pokyčių. Tačiau per pastartuosius kelerius metus įvyko didelis posūkis. Mes ėmėmės skaitmeninti lauko reklamą, taip prekių ženklams suteikdami daugiau galimybių daryti segmentuotas, animuotas ir interaktyvias kampanijas. Pavyzdžiui, šiandien panaudojant programavimą galima transliuoti kontekstines reklamas, kurios prisitaiko prie tuo metu esančių oro sąlygų“, – teigia F. X. Pierrel.

François-Xavier Pierrel

Kompanijos „Lumen“ Didžioje Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad skaitmeninė lauko reklama gali būti naudojama kaip pirmasis, viešasis, prekinį ženklą stiprinantis ekranas. Kartu komunikuojant tokią pat žinutę privačiame, asmeniniame ekrane – mobiliam telefone, planšetėje ar kompiuteryje, spontaninis prekinio ženklo žinomumas tampa 133 proc. didesnis, lyginant jį su komunikacija vien tik asmeniniame ekrane. Mūsų išmanusis telefonas ir lauko reklama yra labiau susiję nei bet kuri kita medija: čia susijungia vertikalus formatas, realaus patyrimo bei kūrybiškumo vektoriai. Šis derinys suteikia kūrybiškesnę ir interaktyvesnę patirtį, kuri svarbi prekės ženklams ir jų klientams.

LOGIN festivalyje visos temos yra įkvėptos technologijų proveržio, inovacijų vystymo ir nuolatinio progreso įvairiose gyvenimo srityse. LOGIN pranešėjai kalbės labiausiai visuomenėje šiuo metu eskaluojamomis temomis, tokiomis kaip vakcinų kūrimas, skaitmenizacijos paveikta psichinė sveikata, tvarumas, rinkodaros ir prekių ženklų kūrimo inovacijos, šiuolaikinis menas ir kultūra, dirbtinio intelekto sukuriamos galimybės, mokslo inovacijos, vis augantis kibernetinis pavojus ir kt.

Visą pranešėjų sąrašą ir programą bus galima rasti LOGIN svetainėje www.login.lt. LOGIN festivalis bus transliuojamas gegužės 24-28 dienomis nemokamai per Delfi ir 15min portalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)