Technologijų milžinė „Xiaomi“ yra žinoma plačiu išmaniųjų įrenginių asortimentu. Prieš keletą metų įmonės paskelbtas planas investuoti į inovatyvius startuolius ir priglausti juos po savo prekės ženklu, kompanijai leido pasiūlą išplėsti nuo telefonų iki daugybės daiktų interneto (angl. Internet-of-things arba IoT) ir kitų išmaniųjų įrenginių.

Įmonės vadovas Lei Jun teigia, kad kitaip, nei daugelis technologijų kompanijų, „Xiaomi“ neskiria milžiniškų pinigų marketingui ir pirmumą teikia ne maksimaliam pelnui nuo parduoto įrenginio, o jų kiekiui. Ši strategija „Xiaomi“ leidžia produktus parduoti kiekvienam vartotojui prieinamomis kainomis, išlaikant maksimalią kokybę. Būtent dėl to šis prekinis ženklas greitai atrado savo pirkėjų ratą ir Lietuvoje.

Štai penkios kompanijos kuriamos technologijos, kurios tapo nepakeičiama kasdienybės dalimi:

Išmanieji telefonai

Beveik pusė pasaulio žmonių naudoja išmaniuosius telefonus, kurie jau seniai tapo daugiau, negu tik susisiekimo priemone – tai kišenėje telpanti interneto naršyklė, fotoaparatas, informacijos dalinimosi priemonė, apsipirkimo, biudžeto valdymo ir atsiskaitymo įrankis bei dar daugiau. Išmanusis telefonas yra asmenybės atspindys, todėl „Xiaomi“ siūlo daugybę variantų.

„Xiaomi“ „Mi“ serijos telefonai – kompanijos flagmanai, siūlantys didžiausią funkcijų kiekį, aukščiausios kokybės kameras bei ekranus.

Mobilusis telefonas

„Naujausias „Xiaomi“ flagmanas „Mi11 Ultra“ – yra inovatyviausias gamintojo telefonas. Jame sumontuotas didžiausias kada nors telefonuose matytas kameros sensorius, suteikiantis galimybę daryti itin aukštos detalizijos nuotraukas tiek dieną, tiek naktį bei itin platus, 128 laipsnius apimantis kameros objektyvas. Nugarėlėje įrengtas papildomas ekranas leis dar geriau nutaikyti vaizdą į save, o 80 vatų bevielis krovimas, leidžiantis telefoną pilnai įkrauti per mažiau, nei 40 minučių ir 5000mAh baterija įrenginiu leis mėgautis visą dieną“, – pasakoja technologijų ekspertas Andrius Žukas.

Ieškantys dar prieinamesnio kainos ir kokybės santykio, jį atras „Lite“ serijos telefonuose – naujausias „Mi 11 Lite 5G“ sveria vos 159 gramus ir savyje talpina įspūdingą keturių kamerų komplektą, 90Hz vaizdo atnaujinimo AMOLED ekraną bei didžiulę bateriją, o visa tai atsieis vos kelis šimtus eurų.

Kompiuteriai

Nors nemažą dalį kasdienio naršymo internete perkėlėme į telefonus, stiprus ir patikimas kompiuteris išlieka nepakeičiamu darbo įrankiu. „Xiaomi“ nešiojamų kompiuterių serija derina itin aukštus našumo standartus su minimaliu metalo dizainu.

Nešiojamasis kompiuteris

„Mi Notebook Air“ serija puikiai tiks ieškantiems lengvo ir kompaktiško nešiojamo kompiuterio. Šeštos kartos „Intel® Core™ i5“ procesorius ir „NVIDIA GeForce 940MX“ vaizdo plokštė leis dirbti daugiau resursų reikalaujančius darbus, o su 9,5 valandos tarnaujančia baterija galėsite nesirūpinti laidais visą darbo dieną. Tiesa, šių kompiuterių Lietuvoje kol kas nerasite.

Belaidės ausinės

Per pastaruosius porą metų belaidės ausinės tapo komforto simboliu – nesvarbu, ar renkatės į ausis įkišamas, ar jas dengiančias ausines, daugiau nebereikės rūpintis kišenėje susipainiojusiais laidais.

Belaidės ausinės

Naujausias „Xiaomi“ pasididžiavimas šioje srityje – „Mi True Wireless Earphones 2S“. Šios belaidės ausinės su įkrovimo dėžute veikia iki 24 valandų, o autonominis klausymosi laikas siekia 5-ias valandas. Viena ausinė sveria vos 4.5 gramo, todėl judėti su jomis bus itin patogu. Ausinėse įdiegtas dviejų branduolių lustas, kuris stabilizuoja belaidę jungtį, sumažina garso vėlavimą ir apsaugo nuo trikdžių.

Belaidės ausinės

Ieškantiems paprastesnio varianto, „Xiaomi“ siūlo „Mi True Wireless Earbuds Basic 2“. Tai į ausis įkišamų ausinių modelis, kurio kompaktiška dėžutė su įkrovikliu muzika leis mėgautis 12 valandų, o dėl triukšmą slopinančios technologijos mėgstamiausiuose garsuose paskęsite netrukdomi aplinkos.

Išmanieji televizoriai

Išmanieji televizoriai (angl. Smart TV) – tai televizoriai, kuriuos galima prijungti prie interneto, taip praplečiant standartinių televizorių funkcijas. Išmanieji televizoriai leidžia naršyti internete, naudotis programėlėmis ir žiūrėti pasirinktą turinį populiariausiose internetinio transliavimo platformose.

LED televizorius

„Xiaomi“ televizorius „Mi LED TV 4S“ su 4K rezoliucijos ekranu naudoja „Android“ operacinę sistemą, todėl čia rasite didžiausią programėlių parduotuvę ir balsu valdomą „Google“ asistentą. Televizorius palaiko HDR10+ sertifikatą, todėl žiūrint šį formatą palaikantį turinį, ekranas spalvas atkurs dar ryškiau bei tikroviškiau, o dėl „Dolby™“ audio ir „DTS-HD®“ garso, žiūrėdami filmus jausitės lyg kino teatre.

Norintiems į namus įtraukti dar įdomesnio inovacijos prieskonio, „Xiaomi“ sukūrė pirmąjį plačiai auditorijai pasiekiamą permatomą televizorių „Mi TV LUX“. Kai televizorius išjungiamas, jo ekranas tampa permatomu ir susilieja su kambario interjeru, o visos įrenginio „smegenys“ paslepiamos minimaliame stove. Tai pirmas „Xiaomi“ žingsnis į išskirtinį, aukštos mados dizaino pasaulį – kompanija žada, kad permatomų televizorių kategorija vietą atras ne tik namuose, bet ir galerijose bei reklamos vietose.

Išmanieji namai

Kas, jei dauguma namuose veikiančių įrenginių galėtų prisijungti prie interneto? Daiktų internetas apjungia ne tik kompiuterius ar išmaniuosius telefonus, bet ir kitus buities prietaisus, kurie gali būti valdomi per atstumą, tarpusavyje dalintis informacija ir pasirūpinti namais, kol apie tai nespėjote pagalvoti net patys.

Vienas paprasčiausių „IoT“ sprendimų – išmaniosios lemputės. „Mi Smart LED Bulb“ įsisuka į įprastus šviestuvus, o namie įrengus tokio apšvietimo sistemą, ją galima automatizuoti pagal paros laiką. Programėlė taip pat leidžia keisti apšvietimo ryškumą bei lemputės spalvą visame būste ar kiekviename kambaryje atskirai.

Išmanioji LED lemputė

Robotai-siurbliai – dar vienas praktiško bei automatizuoto buities prietaisų pavyzdžių. „Mi Robot Vacuum“ serijos siurbliai geba autonomiškai išvalyti visus namus – judesio jutikliai ir tiksli navigacijos sistema sudaro virtualų namų žemėlapį ir suplanuoja optimaliausią valymo planą. Programėlės pagalba galite pasirinkti ar siurbsite visą būstą, ar tik jo dalį, bei suplanuoti, kuriomis dienomis siurblys-robotas išvyks į trasą.

Robotas vakuuminė šluostė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)