Atsižvelgiant į susiklosčiusią pandeminę situaciją, LOGIN festivalis šiemet bus rengiamas saugiai: gegužės 24–28 dienomis visa Lietuva festivalio pranešimus nemokamai galės stebėti tiesioginių transliacijų metu dviejuose didžiausiuose Lietuvos portaluose – Delfi.lt ir 15min.lt.
Tado Povilausko pranešimas „Kodėl gyvenimo patirtis ne tik padeda, bet ir kiša koją investuojant?“ bus rodomas ketvirtadienį gegužės 27 d. „LOGIN Curious minds powered by BTA“ renginyje, „Innovative leaders“ sesijoje 15.40 val.

Tadas Povilauskas SEB banko ekonomisto pareigas užima dar nuo 2015 metų. Iki to laiko jis dirbo investicinės bankininkystės ir grūdų prekybos verslo analitiku, kuomet įgijo išsamių žinių apie kapitalo ir prekių rinkas.

Kad geriau pažintumėte Tadą Povilauską, jis atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?
– Išmanusis telefonas, internetinė bankininkystė ir skalbimo mašina.

– Kokios visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?
– Programėlė, kuri iš anksto tiksliai perspės apie artėjantį infarktą, o tai leis išvengti daugybės ankstyvų mirčių.

– Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios jus įkvėpė?
– Iš neseniai skaitytų knygų įstrigo šios: Viktor E. Frankl „Žmogus ieško prasmės“, Olga Tokarczuk „Bėgūnai” ir „Partizano Liongino Baliukevičiaus - Dzūko dienoraštis“

– Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti („pafollowinti“) socialiniuose tinkluose.
– Mano rekomenduojami naujienų šaltiniai susiję su mano darbu – tai „Financial Times“, „Bloomberg“, „The Economist“.

– Perdegimo sindromą turinčių žmonių skaičius vis auga, 3 jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?
– Pirma, tiesiog daugiau dėmesio skirti artimiesiems ir leisti su jais laiką be technologijų, rodant nuoširdų dėmesį. Antra, daugiau laiko gamtoje bet kokiu oru, dar geriau vėjuotu, kad išpūstų susikaupusią įtampą. Trečia, paskaityti gerą grožinės literatūros knygą ne elektroninėje skaityklėje.

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?
– Karantinas išmokė sąžiningai plauti rankas, dar daugiau laiko praleisti gamtoje ne tik vaikštant, bet ir tyrinėjant. Ir dar greičiau reaguoti į pokyčius.

– Tai vis dėlto ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?
– 60 proc. biure, 40 proc. namuose.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?
– Susitikti su draugais bare.

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.
– Tvarumas man yra siekis suderinti žmogaus ir jį supančios aplinkos tikslus. Mano taisyklės: jeigu tik įmanoma, eiti pėsčiomis ar važiuoti dviračiu; pirkti ne tik naujus, bet ir naudotus daiktus bei juos naudoti kuo ilgiau, o jeigu turimų daiktų nebereikia – parduoti arba atiduoti kitiems.

– Kas jums yra LOGIN konferencija?
– Idėjos.

Gegužės 24-28 dienomis LOGIN 2021 konferencija šiemet stebėkite nemokamai Delfi ir 15min portaluose. Su visais pranešėjais galite susipažinti www.login.lt ir savo darbo kalendoriuose pasižymėti tuos pranešimus, kurių laukiate labiausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)