„Schneider Electric“ yra viena iš lyderiaujančių, skaitmeninius energijos valdymo ir automatizavimo sprendimus energijos efektyvumui ir tvarumui didinti teikiančių, bendrovių. Įmonė veiklą vykdo ir Lietuvoje. Jau daug metų mūsų įmonė yra įtraukiama į „GLOBAL 100“ sąrašą, kuriame atsiduria labiausiai tvarumo link dirbančios įmonės, o šiemet „Schneider Electric“ jame iškovojo pirmąją vietą. Apie tvarumą pradėjome kalbėti anksti, kai daugeliui tai buvo tik mistinis rytojus, jau 2006 metais.

Pandemija nepakeitė prioritetų ir mes toliau daugiausia dėmesio skiriame klimato pokyčiams ir siūlome išmetamųjų CO2 dujų mažinimo sprendimus. Todėl Iki 2025 m. „Schneider Electric“ prisiėmė dar daugiau įsipareigojimų tvarumo srityje. Pavyzdžiui, planuojame 80 proc. pajamų gauti būtent iš žaliųjų sprendimų.

Taip pat užsibrėžėme 50 proc. sumažinti CO2 emisiją iš tūkstančio didžiausių įmonės žaliavų tiekėjų. Taip pat planuojame 50 proc. padidinti žaliųjų medžiagų naudojimą produktų gamybai. Mūsų pirminė ir antrinė pakuotė turėtų būti visiškai be vienkartinio plastiko ir naudoti perdirbamą kartoną. Mūsų tvarumo plane yra ir pasiūlyti žaliąją energiją 50 milijonų žmonių visame pasaulyje.

Denis Gacicha

Žinoma, kad tvarumo pamatai yra paremti socialine atsakomybe ir geresniu valdymu. Latvijoje sulaukėme „Pasaulio Gamtos Fondo“ pripažinimo už „Green Office“ programos kriterijų įvykdymą. Pokyčius patiria daugiau kaip 800 mūsų biurų visame pasaulyje, jie, pasitelkus technologijas, tapo modernesni ir patogesni, nes juos galima valdyti iš bet kurio įrenginio.

Ne mažiau svarbi yra galimybė stebėti energijos suvartojimą ir nuolatos tobulinti procesą. Tai galima pamatyti Rygoje, kur veikia mūsų išmanioji gamykla, kurioje panaudojami aukšto lygio robotikos, 3D spausdinimo ir virtualios realybės sprendimai. Gamykla Baltijos šalyse gali būti tokia pat moderni, kaip ir kitos mūsų gamyklos Prancūzijoje, Indonezijoje, Singapūre ar Kinijoje.

Remdamiesi savo patirtimi, kitoms įmonėms rekomenduojame pradėti nuo įmonės tvarumo strategijos, kurioje išskirti konkretūs ir pamatuojami tikslai. Pirmasis tikslas – sumažinti poveikį aplinkai, gerinant energijos valdymą bei, kaupiant ir analizuojant duomenis, nustatyti tinkamiausias priemones energijos vartojimo efektyvumui didinti. Pradėti reikėtų nuo savo įmonės, o tada sutelkti dėmesį į savo tiekėjus ir jų poveikį aplinkai. Mūsų patirtis rodo, kad kelias į tvarumą reikalauja reguliaraus darbo, tačiau tai duoda vaisių ir tikrai atsiperka.

„Schneider Electric“ teikia integruotus energijos valdymo sprendimus, skirtus namams, pastatams, duomenų centrams, infrastruktūrai ir pramonės įmonėms. Kasmet bendrovė 5 proc. savo veiklos pajamų investuoja į mokslinius tyrimus bei inovacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)