LOGIN festivalyje bus net 20 turinio sesijų, kuriose dalyvaus daugiau kaip 150 pranešėjų. Audrius Rutkauskas savo pranešimą „Wannapreneurs empowered: no excuses for not starting your business“ skaitys antradienį gegužės 25 d. „LOGIN Inspiration station powered by Salesforce“ renginyje, „Transformation” sesijoje nuo 8 val.

Rutkauskas SEB Inovacijų centrui vadovauja nuo 2019 m. rugsėjo. Iki tol jis dirbo su didelio biudžeto verslo tobulinimo projektais Jungtinėje Karalystėje ir vadovo sėkmingiems klientų projektams dirbtinio intelekto startuolyje Londone, konsultavo įmonių vadovus skaitmeninės transformacijos ir bendradarbiavimo su startuoliais klausimais, taip pat kuriant Lietuvos inovacijų ekosistemą. Ekspertas nuolat domisi, kaip technologijos padeda tobulinti verslą visame pasaulyje, kokią įtaką tai turi visai žmonijai.

Kad geriau pažintumėte Audrių Rutkauską, jis atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?

– Išmanusis telefonas, bevielis internetas, elektroniniai laiškai ir skambučiai.

– Kokios visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?

– Kasdienybe taps į vieną tinklą sujungti savaeigiai elektroniniai automobiliai.

– Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios jus įkvėpė?

– Knygos: Malcolm Gladwell „Mirksnis“, Daniel Pink „Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us“, Erich Maria Remarque „Trys Draugai“.

– Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti („pafollowinti“) socialiniuose tinkluose.

– „Wired“, „TechCrunch“ ir „Futurism“.

– Perdegimo sindromą turinčių žmonių skaičius vis auga, 3 jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?

– Išvardysiu keturis: 1. Skaitmeninė „detoksikacija“: trims-keturioms dienoms visiškai atsijungti nuo skaitmeninės erdvės. 2. Pasikliauti savimi – jeigu jaučiate, kad reikia ilgesnės pertraukos nuo darbų – drąsiai tai pasakykite ir pailsėkite. Neignoruokite pirmųjų perdegimo signalų. 3. Ir prieš miegą, ir iškart atsikėlę bent valandą neimkite telefono ar kompiuterio į rankas. 4. Susiraskite visiškai su darbu nesusijusį pomėgį ar veiklą.

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?

– Karantinas mane išmokė kelių dalykų: pirma – kartais nuobodžiauti yra labai sveika ir nereiktų to vengti, antra – priminė, kad pasaulis keičiasi itin sparčiai, todėl turime vis labiau prisitaikyti ir išmokti jaustis patogiai nepatogiose situacijose.

– Tai vis dėl to ateities darbovietė: namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?

– Manau, hibridinis modelis. Vis daugiau darboviečių suteiks daug lankstumo ir laisvės pasirinkti, tačiau biurai neišnyks.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?

– Gyvų pokalbių su visais draugais.

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.

– Tvarumas man – tai siekis, jog kiekvieno iš mūsų veiksmai nedarytų neigiamos įtakos kitiems: gamtai, gyvūnams ar, galiausiai, kitiems žmonėms. Mano taisyklės: 1. Nepirkti daiktų, kuriuos naudosiu tik trumpą laiką. 2. Važinėti su gamtą tausojančiomis transporto priemonėmis (elektromobiliu, paspirtuku) arba rinktis alternatyvą – eiti pėsčiomis. 3. Elgtis su kitais taip, kaip norėčiau, jog su manimi elgtųsi.

– Kas jums yra LOGIN konferencija?

– Žmonių, norinčių nuolatos tobulėti, dalytis idėjomis bei praplėsti pasaulėžiūrą, susibūrimo erdvė.

Gegužės 24-28 dienomis LOGIN 2021 konferencija šiemet stebėkite nemokamai Delfi ir 15min portaluose. Su visais pranešėjais galite susipažinti www.login.lt ir savo darbo kalendoriuose pasižymėti tuos pranešimus, kurių laukiate labiausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)