„Pirmiausia, čia reikalingi ne plataus profilio, o itin specifines kompetencijas turintys ekspertai, pavyzdžiui, būtent šios srities licencijavimo ir sertifikavimo specialistai, patentiniai patikėtiniai ar specifinius, tik gyvybės mokslų verslui būdingus iššūkius išmanantys teisininkai. Galvojat apie investicijų pritraukimą, svarbu ir investuotojų specializacija. Mes kviečiame tuos, kurių radare – būtent gyvybės mokslų startuoliai“, – pabrėžia T. Vitkauskas.

Pernai startavusi „Life Sciences Startup MasterClass“ programa pirmajai laidai jau tapo sėkmės tramplinu: įmones įsteigė 9 komandos, o finansavimą iš viso gavo 20 absolventų projektų. Iš jų net 13 paraiškų buvo parengta su MITA konsultantų pagalba.

Gyvybės mokslų startuolius ir norinčius juos įkurti MITA kviečia registruotis į jau antrą kartą vyksiančią akceleravimo programą. Inovacijų ekspertų bei patyrusių mentorių vedamuose intensyviuose mokymuose laukiami konkrečios pagalbos norintys ir bent iki koncepcijos išvystytą idėją turintys inovatoriai. Gegužės – birželio mėnesiais jie toliau vystys savo idėjas ir pasiruoš įmonių steigimui bei investicijų pritraukimui.

Gegužės 20 d. startuosiančią pusantro mėnesio trukmės programą sudaro 14 temų, kurios dalyvių patogumui suskirstytos į 3 intensyvias sesijas ir finalinį renginį. Jų metu startuoliai sužinos apie gyvybės mokslų verslo steigimo niuansus, komandos formavimo subtilybes, intelektinės nuosavybės apsaugos galimybes, licencijavimą ir sertifikavimą. Bus aiškinamasi, kaip atlikti kokybišką konkurentų analizę, parengti patekimo į rinką strategiją. Dalyviai susipažins su kainodaros principais, pardavimo kanalų pasirinkimu, aptars pozicionavimo, prekės ženklo kūrimo ir komunikacijos svarbą, finansavimo galimybes bei investavimo procesą. Išmokę idėjos pristatymo (angl. pitching) subtilybių finaliniame renginyje jie prisistatys industrijos investuotojams.

Žiniomis dalinsis ir rūpimais klausimais dalyvius konsultuos aukščiausių kompetencijų specialistai: pasaulinio garso verslo mentorius, „Seed Forum International Foundation“ prezidentas Steinar Hoel Korsmo, Kembridžo universiteto mokslų darbuotojas, kompanijų „Semarion“ ir „Majicom“ bendraįkūrėjas, dr. Jeroen Verheyen; advokatų kontoros „TGS Baltic“ daugiadisciplininės gyvybės mokslų komandos atstovai, licencijavimo ir sertifikavimo ekspertė Vilma Bendžiuvienė (UAB „Sertika“); ryšių su visuomene agentūros „Black Unicorn PR“ įkūrėja Julija Jegorova ir kiti. Mentorių ir lektorių sąrašas nuolat pildomas.

Teikti paraiškas dalyvauti „Life Sciences Startup MasterClass“ gali startuoliai arba šiais metais planuojantys įkurti įmonę gyvybės mokslų srities tyrėjai, jaunieji mokslininkai, studentai ar kiti asmenys su farmacijos, raudonosios biotechnologijos, bioinformatikos, medicinos inžinerijos arba ikiklinikinių, klinikinių tyrimų srities idėja. Registracija vyksta iki gegužės 10 dienos, dalyvių skaičius ribotas. Daugiau informacijos ir kontaktus pasiteirauti apie programą rasite čia.

Projektas „Gyvybės mokslų industrijos plėtros skatinimas“ – iniciatyva, skatinanti gyvybės mokslų industrijos augimą Lietuvoje ir žinomumą tarptautiniu mastu. Ji apima visa spektrą MITA teikiamų paslaugų nuo konsultacijų dėl inovacijų paramos priemonių iki akceleravimo programų bei pagalbos pritraukiant investicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)