Pere Estupinyá knygos yra tarp populiariausių knygų pasaulyje. Kiekviena knyga turi savitą istoriją, tačiau „S=EX²: The Science of Sex“ (liet. „S=EX²: Mokslas apie seksą“) leidinys patenka į labiausiai aptarinėjamų ir vertinamų knygų sąrašą. Ši knyga apie sekso mokslą, seksualinio švietimo patarimus bei įprastą evoliucijos psichologijos etapą. Knygoje populiariausi įsitikinimai apie seksą siejami su mokslo žiniomis ir tyrimais.

Mokslininkas atliko tyrimą, kuriame paaiškėjo, jog žmonės, turintys aukštesnį išsilavinimo lygį, yra linkę dažniau masturbuotis. Taip pat knygoje labai glaustai aprašytos žmogaus sąsajos su gamta ir minima, jog moterys nebūtinai jaučia norą daugintis vien ovuliacijos laikotarpiu. Atliktų tyrimų duomenimis, paaiškėjo, kad esant stresinėms situacijoms, įvairiems nutikimams, žmonės orgazmo kulminaciją pasiekia daug sunkiau. Kūnas jaučia tam tikrą reakciją į aplinkos veiksnius ir slopina mūsų nervų sistemos veiklą. Vis dėlto knygai žavesio suteikia tikrų istorijų perpasakojimai. Autorius nebijo tiesiogiai kalbėtis su seksualiais, interseksualiais asmenimis, fetišais besidominčiais žmonėmis.
Pere Estupinya

Tyrinėdamas sekso mokslą, biochemikas liko nustebintas tuo, jog dauguma vyrų gali patirti multiorgazmą. „Patirdamas orgazmą dėl ejakuliacijos neprarandi erekcijos, gali tęsti sueitį iki kito orgazmo“, – teigia Pere Estupinyá.

Pere Estupinyá taip pat yra ir pirmasis vyras pasaulyje, kuris nejudėdamas patyrė orgazmą magnetinio rezonanso aparate. Orgazmas labai stipriai susijęs su žmonių nervų sistemos veikla, kol galiausiai genitalijomis ir raumenimis tekantis kraujas išskiria dopaminą, adrenaliną bei kortizolį. Kartu su tikruoju, nesuvaidintu orgazmu pakinta širdies pulsas bei padidėja kraujospūdis.

Mokslininkas savo mokslines žinias laiko priemone, kuri skatina sukurti geresnį ir šviesesnį pasaulį. Jo dėstomos mintys apie sekso mokslą padeda žmonėms gyventi sveikesnį, efektyvesnį ir laimingesnį gyvenimą.
Seksas darbe

Kadangi P. Estupinyá veiklus ir smalsus žmogus, jo motyvacines, mokslines kalbas apie naujoves ir seksualumą galima išgirsti įvairiose radijo bei televizijos programose. Vyras mielai dalyvauja konferencijose, renginiuose, teikia konsultacijas ir neatsisako bendradarbiauti švietimo srityje. Jis yra labai žinomas televizijos veidas Ispanijoje, pats veda net kelias laidas ir kurią kitą populiarų turinį.

P. Estupinyá pranešimą bus galima išgirsti gegužės 28 d. „LOGIN Curious mind powered by BTA” renginyje „Health and medicine” sesijoje nuo 9 val. LOGIN festivalis bus transliuojamas nemokamai per Delfi ir 15min portalus. Daugiau pranešėjų galite rasti www.login.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)