Dr. Karl Kruszelnicki arba kitaip tiesiog daktaras Karlas yra žinomas visame pasaulyje dėl savo nuotaikingos išvaizdos, linksmo būdo ir unikalaus požiūrio į mokslą. Jis padeda žmonėms atsakyti į keisčiausius ir juokingiausius klausimus, tokius kaip: kodėl bambų duobutėse randame dulkes, kodėl išgėrus alaus kyla burbuliukai, kodėl 5G ryšys mūsų nenužudys ir kt. Jo įžvalgos yra vertinamos kitų mokslininkų bei akademikų visame pasaulyje, daktaras Karlas yra gavęs „Ig Nobelio“ prizą – šis apdovanojimas yra skiriamas už keisčiausius atliktus mokslinius tyrimus ir vadinamas „Šnobelio“ premija. Taip pat 2019 metais apdovanotas prestižiniu UNESCO Kalinga prizu už indėlį į mokslo populiarinimą.

Gimęs ir užaugęs Švedijoje, žydų pebėgėlių šeimoje, daktaras Karlas ir jo šeima, buvo priversti bėgti nuo karo ir emigruoti į Australiją, kur turėjo prisitaikyti prie visiškai naujos aplinkos, išmokti kalbą ir atrasti laimę tolimoje šalyje. „Šis neeilinis žmogus per savo karjerą išbandė samdomo darbininko, taksi vairuotojo, mechaniko, filmų kūrėjo ir net orų pranešėjo roles, o dabar džiaugiasi galimybe mokytis visą gyvenimą – turi inžinerijos, medicinos, chirurgijos, biomedicinos ir fizikos diplomus, yra parašęs 47 knygas, veda įvairias televizijos laidas, Sidnėjaus vaikų ligoninėje dirba gydytoju, dėsto universitete bei skleidžia žinią apie mokslo svarbą ir nuostabias galimybes, kurias jis atveria. Tai tikrai bus vienas labiausiai prikaustančių dėmesį pranešėjų LOGIN festivalyje,“ – sako LOGIN vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Išgirskite šį įdomų ir įkvepiantį pranešėją LOGIN 2021 konferencijoje, kuri šiemet vyks virtualioje erdvėje, tačiau vyks net 5 dienas ir sukurs daugiau kaip 55 valandas įdomaus ir įtraukiančio turinio.

Organizatoriai skaičiuoja, kad bus daugiau kaip 150 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių. LOGIN festivalyje visos temos yra įkvėptos technologijų proveržio, inovacijų vystymo ir nuolatinio progreso įvairiose gyvenimo srityse. LOGIN pranešėjai kalbės labiausiai visuomenėje šiuo metu eskaluojamomis temomis, tokiomis kaip vakcinų kūrimas, digitalizacijos paveikta psichinė sveikata, tvarumas, rinkodaros ir prekių ženklų kūrimo inovacijos, šiuolaikinis menas ir kultūra, dirbtinio intelekto sukuriamos galimybės, mokslo inovacijos, vis augantis kibernetinis pavojus ir kitos aktualios temos apie tai kaip pasaulis gyvens rytoj. Visus LOGIN pranešėjus galima rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)