„Be gero turinio ir kasmetinės progos susitikti, dalyvių saugumas šiemet mums yra absoliutus prioritetas“, – sako LOGIN vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė. – „Laikysimės visų LRV rekomendacijų renginių saugumui užtikrinti, o tuo pačiu metu stengsimės, kad mūsų nuolatiniai ir nauji dalyviai gautų kuo daugiau vertės ir viską, dėl ko kasmet grįždavo į LOGIN.“

LOGIN organizatorių teigimu, laikas išmokti gyventi su virusu, kuris dar kurį laiką nesitrauks, reikia būti sąmoningais, saugoti save ir kitus, ir tuo pačiu metu – gyventi visavertį gyvenimą.

„Tai ir savotiškas 2020-ųjų šūkis – visose srityse užtikrinti žmonių sveikatos saugumą. Mes laikysimės visų LRV rekomendacijų, skirtų renginių saugumui užtikrinti. Imsimės ir daug papildomų priemonių“, – tvirtina S. Meškauskaitė-Stepšienė.

Visuose LOGIN renginiuose ir jų prieigose numatytos saugumą užtikrinančios priemonės:

  • Dalyviai bus prašomi laikytis saugaus 1 metro atstumo nuo kitų dalyvių. Atstumas nėra būtinas šeimos nariams, artimiesiems.
  • Bus prašoma leisti matuoti kūno temperatūrą arba stebėti dalyvių kūno temperatūrą specialiuose įrenginiuose.
  • Vienu metu vienoje salėje dalyvių skaičius bus ribojamas iki 500.
  • Bus daug dezinfekavimo stotelių ir kasdien bus atliekama pilna „Litexpo“ patalpų dezinfekcija. Be to, nuolat renginio metu bus atliekama dažnai liečiamų paviršių dezinfekcija.
  • Renginio zonoje bus dalinamos veido kaukės. Dalyvių prašoma pačių pasirūpinti kaukėmis, ateinant nuo automobilio iki renginio zonos.
  • Kaukių dėvėjimas bus privalomas tiek lauke, tiek viduje, išskyrus laiką, kai vartojamas maistas ar gėrimai. Renginio dalyviams bus siūloma nemokama kava ir vanduo.
  • Visi vienu metu vykstantys renginiai prasidės ne vienu metu ir pertraukų laikas taip pat skirsis, taip bus užtikrinta mažiau būriavimosi lauko zonoje. Bendravimo, pietų, integracijų, poilsio zonos bus pusiau atviroje lauko palapinėje.

Organizatoriai tiki, kad LOGIN dalyviai – išsilavinusi ir pažangi auditorija, dėl to tikimasi, kad žmonės laikysis taisyklių, bus sąmoningi, ir taip apsaugos save bei kitus.

LOGIN vyks rugsėjo 24–25 dienomis „Litexpo“ konferencijų centre. Festivalyje dalyvaus 120 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio. Bilietu įsigyti galite čia. Programą rasite čia. Su visais pranešėjais galite susipažinti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)