Dalyvauti „Startup Fair Pitch Battle“ kovoje norą išreiškė net 69 startuoliai iš 17 šalių: Lietuvos, Armėnijos, Baltarusijos, Kipro, Danijos, Estijos, Prancūzijos, Izraelio, Latvijos, Norvegijos, Lenkijos, Portugalijos, Rusijos, Jungtinės Karalystės, Bangladešo, JAV ir Jemeno.

Startuolius vertinusi ekspertų komisija priėmė galutinį sprendimą, kurie startuoliai yra verti pasirodyti ant didžiosios scenos. Ekspertai vertino startuolių verslo idėjas, sprendžiamas problemas, kaip tai atitinka esamus rinkos poreikius, verslo modelius, komandų sudėtį.

Tarptautinis startuolių konkursas „Startup Fair Pitch Battle“ daugiausiai susidomėjimo sulaukė iš startuolių, kurie savo veiklą vysto sveikatos technologijų (angl. Healthtech), finansų technologijų (angl. Fintech), mobilumo, programinės įrangos kūrimo sprendimų (angl. SaaS) bei internetinės prekybos srityse. Didžioji dalis startuolių savo sprendimus kuria naudodamiesi naujausiomis technologijomis, įgalindami dirbtinį intelektą, mašininį mokymąsi bei didžiųjų duomenų naudojimą.

Kitas „Pitch Battle“ etapas – inovatyvių verslo idėjų pristatymas startuolių konkurso pusfinalyje. Pristatymai vyks gyvai arba nuotoliniu būdu, tiesioginės transliacijos metu, o pusfinalyje startuolius vertins tarptautinė ekspertų komisija. Startuolių prisistatymo kovas stebėti gali visi norintys, ne tik atvykstant gyvai, bet ir nuotolinės transliacijos metu.

„Startup Fair Pitch Battle“ pusfinalyje besirungiantys startuoliai prisistatymo kovoje turės 3 minutes laiko pristatyti savo inovatyvų produktą ar vystomą paslaugą. Po šios kovos vertinimo komisija atrinks geriausius, kuriems bus suteikta teisė rungtis finale.

„Startuolių pasirodymų kovas „Pitch Battle“ rengiame kiekvienais metais ir tai bus jau 8-tasis renginys. Tai puiki galimybė startuolių kūrėjams ne tik pristatyti savo idėjas, kuriamus produktus ar paslaugas, didinti žinomumą, bet ir sulaukti investuotojų susidomėjimo. Ankstesnė patirtis rodo, kad „Pitch Battle“ laimėtojai („Oxipit“ 2018 m. ir „EddyTravels“ 2019 m.) po renginio įgavo spartų vystymosi pagreitį ir pritraukė nemažas investicijas“, – teigia Roberta Rudokienė, VšĮ „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos plėtros padalinio „Startup Lithuania“ vadovė.

Vienas iš šių metų konkurso finalininkų turės galimybę pritraukti iki 70 tūkst. Eur vertės investiciją, kurią skiria Lietuvos verslo angelų tinklo „LitBAN“ nariai, „Koinvesticinis fondas“ ir akseleravimo fondas „70Ventures“, o kiti sėkmingai pasirodę ir iškovoję prizines vietas startuoliai, turės galimybę gauti verslo teisės advokatų kontoros TRINITI įsteigtus prizus teisinėms paslaugoms už atitinkamas sumas: 3 tūkst. Eur, 2 tūkst. Eur ir 1 tūkst. Eur. O oficialus AWS (Amazon Web Services) partneris „Cloudvisor“ vienam iš startuolių įteiks 10 tūkst. JAV dolerių vertės „Amazon“ debesijos paslaugų kreditų.

Tai dar ne viskas, prizo steigėjas Kauno technologijos universitetas (KTU) ir „Knowledge Empowered Entrepreneurship Network (KEEN)“ suteikia galimybę dalyvauti ir pristatyti savo verslo idėją „Investor Day 2021“ renginyje, kuris vyks Cranfieldo universitete, Jungtinėje Karalystėje.

Laimėjusiai komandai taip pat bus siūlomos individualios profesionalų konsultacijos rengiantis verslo idėjos pristatymui „Cranfield Inverstors Day 2021“.

Apie konkursą:

Inovatyvių verslų konkursas yra didžiausio Lietuvoje startuolių renginio „Startup Fair“ dalis, kurį jau 8 metus iš eilės organizuoja „Verslios Lietuvos“ startuolių ekosistemos plėtros padalinys „Startup Lithuania“. Dėl kilusios pasaulinės COVID-19 pandemijos „Startup Fair“ renginio veiklos: pranešimai, diskusijos, kūrybinės dirbtuvės startuoliams aktualiomis temomis bei B2B susitikimai su investuotojais, persikėlė į virtualią erdvę, o startuolių konkursas šiemet organizuojamos konferencijos LOGIN metu.

„Starup Fair Pitch Battle“ dalyvių sąrašas.

Daugiau informacijos apie „Startup Fair“ rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)