Todėl aplikacijos kūrėjai, užsibrėžę dar labiau gerinti naudojimo patirtį bei prieinamumą, žengė ir į alternatyvių mobiliųjų programėlių platformas.

Prioritetas – patogumui

Vieno iš „VoltasIT“ įkūrėjų Aivaro Astrausko teigimu, kuriant mobiliąją aplikaciją, prireikė ne tik automobilių elektronikos ekspertiškumo, bet ir naudotojų poreikių analizės. Pastaroji leido suprasti, jog tik patogus bei funkcionalus įrankis taps neatsiejamu išmaniuoju pagalbininku vairuotojams.

„Siekėme sukurti įrankį, kuriuo būtų galima paprastai prisijungti prie savo automobilio, stebėti jo sistemų būklę bei aktyvuoti reikiamas funkcijas. Aplikaciją vystėme išsikėlę patogumo naudoti prioritetą, nepamiršdami ir programėlės funkcionalumo. Kadangi buvome pionieriai rinkoje, mobiliojo profesionalios diagnostikos įrankio kūrimas iškėlė daugybę iššūkių. Viskas buvo nauja, trūko informacijos, kaip atvaizduoti automobilio duomenis ir juos pateikti lengvai suprantamoje aplikacijoje“, – prisimena vienas iš „OBDeleven“ vystytojų.

Todėl, susitelkę į tobulinimo procesą, aplikacijos kūrėjai neapsiribojo pasiektais rezultatais. Pasak A. Astrausko, jie nuolat domisi klientų poreikiais bei atsižvelgia į UX dizaino principus: „Norime ne tik pažinti auditoriją, bet ir jai tiekti produktą, kuris būtų lengvai suprantamas kiekvienam“.

Voicechas Orševskis

Pagalvoti ir apie prieinamumą

Paklaustas, ar patogumas naudoti ir funkcionalumas yra vieninteliai aplikacijos sėkmės recepto ingredientai, A. Astrauskas tikina: labai svarbu, kad mobilioji programėlė būtų lengvai prieinama.

„Įrankio pritaikymas skirtingoms platformoms verslui yra ypač naudingas. Esame orientuoti į įvairias klientų grupes, kurios naudojasi skirtingais įrenginiais bei operacinėmis sistemomis. Todėl siekiame, kad mūsų aplikaciją būtų lengva rasti“, – sako A. Astrauskas.

Vedami šio tikslo, programėlės kūrėjai produktą integravo ir į „Huawei“ išmaniesiems įrenginiams skirtą programėlių parduotuvę „AppGallery“: „Viskas vyko sklandžiai ir greitai. Programėlę įkėlėme vadovaudamiesi pateiktomis instrukcijomis ir profesionalių technologijų gamintojo konsultantų patarimais. Užtrukome tik dieną ir tai iš tiesų buvo gera patirtis, nesukėlusi nepatogumų“.

Savo ruožtu „Huawei Mobile Services“ verslo plėtros vadovas Voicechas Orševskis priduria, kad ši ekosistema būtent ir buvo suprojektuota taip, kad aplikacijų integravimo procedūra vyktų operatyviai bei leistų greitai pajusti naudą.

„Mūsų ilgametė praktinė patirtis, kompetentingas ekspertų technologijų valdymas ir patikimi sprendimai užtikrina, jog produktai būtų integruoti be rūpesčių. Atsidūrusios „AppGallery“, aplikacijos optimizuojamos ir lengvai pritaikomos, todėl gali pasiekti nuolatos augančią auditoriją. Platforma dabar prieinama virš 650 mln. „Huawei“ naudotojų, o nuo jos starto 2018-ųjų balandį, programėlių parduotuve kas mėnesį naudojasi daugiau nei 420 mln. aktyvių vartotojų“, – teigia V. Orševskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)