„Perdegimo sindromas” jau tapo įprasta sąvoka sveikatos specialistų žodyne. Ši būsena apibrėžiama, kaip kraštutinė profesinės nesėkmės išgyvenimo situacija. Perdegimo sindromą jaučiantis žmogus patiria ne tik emocinį išsekimą ir depersonalizaciją, bet ir didžiulį nepasitenkinimą savo darbo rezultatais. Šio sindromo pasekmės gali lemti ne tik problemas šeimoje, piktnaudžiavimą alkoholiu ir padidintą rūkymą, bet ir depresiją, o kartais net ir savižudybę.

Kaip galima apsisaugoti nuo perdegimo darbe ir išmokti išsigryninti ryšį tarp emocijų, jausmų ir logikos, rugsėjo 24-25 dienomis LOGIN renginyje „Curious minds“ pasakos psichiatras, psichoterapeutas, Lietuvos psichoterapijos draugijos prezidentas – dr. Eugenijus Laurinaitis.
Eugenijus Laurinaitis

E. Laurinaitis yra Vilniaus universiteto (VU) docentas, M. Romerio universiteto profesorius, psichoterapijos dėstytojas, lektorius. Savo patirties „bagaže“, psichiatras neša virš 40 mokslinių straipsnių ir yra kelių knygų autorius ir bendraautorius. Perdegimas darbe yra viena iš jo itin analizuojamų sričių.

Konferencijoje dr. E. Laurinaitis skaitys pranešimą „Ar galima nusirašyti nuo Fenikso?“. Jis atsakys į šiandieniniam žmogui itin aktualius klausimus: kas nulemia savijautą, pasitenkinimą ar nepasitenkinimą darbe; koks yra ryšys tarp emocijų, jausmų ir logikos; kokios aplinkybės nulemia perdegimą; ką galime padaryti, kad neperdegtume darbe, ar kaip iš perdegimo gelbėtis.

Taip pat LOGIN renginiuose rugsėjo 24-25 d. galima bus išgirsti ir kitus gerai žinomus Lietuvos pranešėjus: dr. Urtę Neniškytę, kuri pasakos apie smegenų ir kompiuterio sąsają, „Walk15“ programėlės įkūrėja Vlada Musvydaitė pristatys kaip judėjimas gali išgelbėti pasaulį nuo medžių išnykimo, o Dovydas Braukyla iš „Planas chuliganas“ pasidalins klientų aptarnavimo naujovėmis. LOGIN sukviečia net 150 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio, kalbančių aktualiausiomis technologijų, inovacijų ir progreso temomis. Dauguma užsienio pranešėjų, siekiant užtikrinti saugumą, dalyvaus nuotoliniu būdu.

Visą LOGIN pranešėjų sąrašą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)