Bene sudėtingiausią žmogaus organą – smegenis – tyrinėjanti neuromokslininkė dr. Urtė Neniškytė įsitikinusi, kad jos, nors ir itin kompleksiška kūno dalis, yra labai lanksčios bei geba prisitaikyti prie sudėtingiausių sąlygų. Unikalią progą iš garsiosios mokslininkės išgirsti apie smegenų galimybes ir ne tik, turės visi, apsilankę viename iš keturių didžiausio Baltijos šalyse progreso ir inovacijų festivalio LOGIN renginių „Curious Minds“.

„Žmonių raida mus stebina kasmet, todėl šių metų „LOGIN“ sieksime atkreipti dėmesį į begalinį žmogaus smegenų potencialą, kuris ne tik žavi, bet ir intriguoja. Naudodami šiuolaikines technologijas mūsų kognityvinius gebėjimus galime išvystyti iki neregėtų aukštumų, taip pat padėti tiems, kurie dėl įvairių traumų negali judinti kažkurios kūno dalies. Tą įrodo ir įmonės „Neuralink“ ambicijos į smegenis implantuotais elektrodais gydyti ligas bei pasiekti visišką simbiozę, naudojant dirbtinį intelektą.

Neatsitiktinai pasirinkta ir viena iš mūsų pagrindinių pranešėjų – žinomiausia Lietuvos neuromokslininkė – Dr. Urtė Neniškytė. Ji kaip pagrindinė „Curious Minds“ renginio scenos pranešėja apžvelgs, kokiose sistemose jau yra naudojamas tiesioginis smegenų ir kompiuterio ryšys (informaciją perduodant tiek į smegenis, tiek iš jų), kokią naudą tai atneša visuomenei, taip pat kokios srityse itin laukiama technologinio proveržio“, – teigia „LOGIN“ festivalio vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė ir priduria, kad šiemet renginio lankytojų lauks dar platesnė mokslo ir inovacijų temų įvairovė.

Dr. Urtė Neniškytė yra laimėjusi Marija Sklodovska-Kiuri stipendiją turi L‘Oreal - UNESCO „Mokslo moterims“ Tarptautinių kylančių talentų apdovanojimą, tačiau tai – tik keli iš daugelio pripažinimų, kurių ji susilaukė. U. Neniškytė mokėsi Vilniaus universitete, kuriame įgijo biochemijos bakalauro ir magistro laipsnius, o 2012 m. iš Kembridžo universiteto Šv. Jono koledžo įgijo biochemijos mokslų daktaro laipsnį.

Neuromokslininkė stažavosi įvairiose Europos valstybėse, kuriose sukaupė milžinišką patirtį. U. Neniškytė tyrinėjo ir Alzhaimerio ligos ląstelinius mechanizmus, prisidėjo prie pirmųjų straipsnių apie ląstelių žūtį rašymo. Šiandien mokslininkė tyrinėja molekulinius smegenų tinklų genėjimo mechanizmus, daug kalba apie būdus padidinti smegenų efektyvumą.

Gyvybės mokslų industrijai skirta sesija organizuojama pagal projektą „Gyvybės mokslų industrijos plėtros skatinimas“, kuris yra finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis. Projektą vykdo MITA.

Organizatoriai primena, kad šiemet LOGIN keičia savo veidą – inovacijų ir technologijų gerbėjus rugsėjo 24–25 dienomis pasitiks ne vienas, o keturi renginiai. Festivalio organizatoriai, norėdami užtikrinti dalyvių, partnerių ir pranešėjų saugumą, šių metų inovacijų ir technologijų festivalį verčia 4 atskirais renginiais: LOGIN Progress Makers, LOGIN Curious Minds, LOGIN Future Leaders ir LOGIN Game Changers. Visi šie renginiai tuo pačiu metu vyks numatytomis dienomis, parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Žmonės, kurie jau įsigijo bilietus į LOGIN 2020, turi juos pasikeisti į vieną iš pasirinktų LOGIN renginių. Vis tik, norintys susigrąžinti sumokėtus už bilietą pinigus, tą padaryti turės galimybę iki rugpjūčio 1 dienos.

Visiems pirkusiems bilietus jau išsiųsti elektroniniai laiškai. Dėl bilietų grąžinimo ar keitimo reikia kreiptis el. paštu info@login.lt arba ieškoti instrukcijos gautame laiške.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)