Moterys vis drąsiau žengia į technologijų sektorių

„Kadangi Lietuvoje auga gyvybės mokslų industrija, ieškome talentų, norinčių vystyti perspektyvias idėjas, paskelbėme šį konkursą. Lietuvos gyvybės mokslų sektoriuje dirba apie 57 proc. moterų̨, vis tik, dažniausiai verslą̨ kuria ir vysto vyrai. Todėl džiaugiamės, kad net 40 proc. konkurso paraiškų pateikė moterys, norinčios savo žinias „įdarbinti“ ir ateityje įkurti startuolį“, – teigia MITA projekto „Gyvybės mokslų industrijos plėtros skatinimas” vadovė Lilita Liaudanskaitė.

Pateiktos idėjos turėjo būti parengtos pagal Lietuvos sumanios specializacijos Sveikatos technologijos ir biotechnologijos kryptį, atitikti Lietuvos gyvybės mokslų industrijos sąvoką. Vis dėlto, dėmesio sulaukė visos paraiškos – konkurso dalyviams, kurių idėjoms trūko pagrindimo, praktinio pritaikomumo, rinkos poreikio ar komercinio potencialo detalizacijos, siūlomos tolimesnės ekspertų konsultacijos dėl idėjos vystymo.

Paraiškas MITA ekspertai vertinto pagal tam tikrus kriterijus: idėjos inovatyvumą, išskirtinumą, galimą naują jos pritaikymą, mokslinių rezultatų naudojimą, vartotojų poreikių tenkinimą, naujų klientų, rinkų sukūrimą, technologijos konkurencinį pranašumą, produkto gamybos kaštų racionalumą, finansinį pagrindimą, galimybę patentuoti ar registruoti produkto dizainą.

Iš viso pagal mokslų sritis 8 paraiškos buvo pateiktos medicinos inžinerijos srityje, 4 – farmacijos ir raudonosios biotechnologijos, 8 sveikatos informatikos ir bioinformatikos bei 7 – ikiklinikinių ir klinikinių tyrimų srityse. Pagal technologijos išvystymo lygį pateikta 12 idėjų, 11 koncepcijų ir 4 prototipai.

Konkursui paraiškas su inovacijų ekspertų pagalba vystyti verslo idėjas pateikė 26 fiziniai asmenys ir 1 įmonė. Jas galėjo teikti tyrėjai, dirbantys mokslo, studijų institucijose ar verslo sektoriuje, studentai, asmenys, turintys inovatyvių idėjų ir norintys steigti verslą Lietuvoje, smulkaus ar vidutinio verslo subjektai, veikiantys iki 12 mėnesių nuo veiklos registravimo dienos ir vystantys inovatyvų produktą GMI srityje.

Padės įgyvendinti laimėjusias idėjas

Tuo tarpu į finalinį etapą buvo atrinkta net 17 paraiškų. Atrinkti pareiškėjai asmeniškai pakviesti į gegužės mėnesį vyksiančią intensyvią startuolio vystymo „Life Sciences Start-up Masterclass“ programą, kurioje galės vystyti savo idėją, padedami įvairių sričių profesionalų iš Lietuvos bei užsienio: išspręsti technologinius iššūkius, parengti verslo planą, rasti savo klientą, išmokti pitch‘o subtilybių, pristatyti savo technologiją investuotojams ir pritraukti investiciją.

Konkurso finalas vyks gegužės mėnesį, o geriausiai įvertinti 3 startuoliai finalinio renginio metu bus apdovanoti piniginiais prizais. Bendra piniginių prizų vertė siekia 3,5 tūkst. eurų.

Taip pat bus suteikiama galimybė pretenduoti išvykti į JAV akceleratorių ir prestižines užsienyje vykstančias konferencijas. Papildomai programos dalyviai bus apdovanojami ir pietumis su investuotoju bei turės galimybę pristatyti savo idėją užsienio investuotojams didžiausioje Baltijos šalyse gyvybės mokslų konferencijos „Life Sciences Baltics 2020“.

Atrinktas perspektyviausias idėjas padės išvystyti MITA paskirti asmeniniai priemonės „Inostartas“ konsultantai. Jauniems ir perspektyviems startuoliams priemonė „Inostartas“ padeda pradėtą vystyti ar ilgai brandintą idėją paversti realiu produktu ir suteikia ES investicijų iki 52 tūkst. eurų.

Daugiau sužinoti apie MITA iniciatyvas bei organizacijos pagalbą išradingiems kūrėjams bus galima sužinoti didžiausios progreso ir inovacijų konferencijos metu „LOGIN 2020“. Daugiau informacijos – jau netrukus.

Inovacijų ir technologijų festivalis „LOGIN“ kviečia rezervuoti GEGUŽĖS 28-29 d. ir didžiausioje Baltijos šalyse progreso konferencijoje susipažinti su pasaulio inovatoriais, kūrėjais ir įkvėpėjais. Bilietus galite pirkti jau dabar www.login.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)