Neretai bankų chuliganais ar sistemos ardytojais save vadinantys fintech startuoliai pabrėžia, kad tradiciniai bankai yra per lėti, kad galėtų su jais konkuruoti, ir yra pasmerkti išnykimui. Tuo tarpu didžiųjų bankų atstovai nevengia fintech pavadinti greitai praeinančia mada, arba tik jaunajai visuomenės daliai įdomiu būdu pažaisti naujomis technologijomis.

Pirmą kartą Lietuvoje abiejų barikadų pusių atstovai susitiks viešai visos dienos diskusijai apie tai, kokia ateitis laukia finansinio sektoriaus, ir kurie iš jų geriau pasiruošę atliepti besikeičiančius vartotojų poreikius.

Fintech ir tradicinių bankų atstovų akistatą rengia ir moderuos Londone įkurto fintech startuolio „Revolut“ verslo plėtros vadovas Andrius Bičeika. Viešos diskusijos įvyks kasmetiniame festivalyje „Login“ birželio 8 dieną, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tai bus galimybė mums, startuoliams, taip pat – ir ICO bei kriptovaliutų fanams – susitikti su didžiųjų bankų atstovais, ir užduoti visus tuos nepatogius klausimus, į kuriuos jie kol kas neturėjo aiškių atsakymų“, – kalba A. Bičeika.

„Mes dažnai pajuokaujame, kad jei bankai kurtų ką nors įdomaus, tokios finansinės paslaugos, kaip „Revolut“, net neegzistuotų. Kaip matome, situacija yra kiek kita“, – šypteli A. Bičeika.

„Esu tikras, kad didžiųjų bankų atstovai mums taip pat turi ne vieną klausimą. Kartais galima išgirsti tokių neįtikėtinų gandų, sklandančių apie fintech sektorių, kad man aišku viena – tokie pokalbiai turi būti vieši, ir mes norime, kad abiejų pusių atsakymus išgirstų ir visuomenė“, – tikina sparčiausiai Europoje augančio fintech startuolio atstovas.

Aktyvus Lietuvos banko, Finansų ministerijos, „Investuok Lietuvoje“ ir susijusių institucijų darbas pristatant Lietuvą kaip fintech šalį iš tiesų duoda vaisių. Lietuva kaip post-Brexito fintech uostas jau buvo tituluota ir pasaulinėje žiniasklaidoje, tokiuose leidiniuose kaip „The New York Times“, „Business Insider“, ir kt. Tačiau naujų žaidėjų atėjimas kelia daug reguliacinių klausimų, o tradiciniai ir skaitmeniniai bankai iki šiol aiškiai nėra atsakę, ar vieni kitus vertina kaip konkurentus, ar kaip galimus partnerius.

„Turiu pripažinti, kad tradiciniai bankai tikrai nestovi vietoje, tačiau didelėms organizacijoms labai sunku greitai keisti ir taikytis prie rinkos. Todėl diskusijų metu stengsimės išsiaiškinti, ar nenutiks taip, kad didieji bankai greitai liks tik vyresniosios visuomenės dalies prisiminimuose. Surinkome platų spektrą itin gerbiamų savo sričių atstovų – kalbinsime ir sėkmingiausių šalies ICO projektų kūrėjų, ir bankininkus, pats asmeniškai nekantrauju ant scenos susitikti ir užduoti kelis klausimus Lietuvos bankų asociacijos prezidentui Mantui Zalatoriui“, – tikina A. Bičeika.

Login“ #Money sekcijoje pranešimus skaitys ir diskutuos tokie pranešėjai kaip „Bitcoin Foundations“ vykdantysis direktorius John Matonį, „Nasdaq“ vertybinių popierių paslaugų vadovė ir viceprezidentė Arminta Saladžienė, Honkongo vertybinių popierų biržos Inovacijų centro vadovas Lukas Petrikas, „LHV“, „Luminor“ ir „SEB“ bankų atstovai, „Revolut“ Marketingo vadovas Chad West ir daug kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją