Banko atstovas pasiūlė pasižiūrėti į praeitį ir pamatyti, kaip greitai keičiasi bankai ir jų veikimo principai. Dar daugiau nei prieš dešimt metų gyventojai turėjo stovėti ilgose eilėse ir visus pervedimus daryti užpildžius specialius lapelius.

„Dabar bankininkystė suprantama kitaip. Dabar žinai, kad jei reikia pervesti pinigus, eini į internetą, o ne banko skyrių“, - konferencijoje kalbėjo A. Danys.

Todėl bankai privalo nuolat galvoti, kaip nenutolti nuo kliento, žiūrėti į priekį ir numatyti technologijų pokyčius.

Visai neseniai „Swedbank“ Švedijoje klientams pasiūlė naują programėlę mobiliesiems telefonams. Norėdami pamatyti atnaujintas savo lėšas banko sąskaitoje švedai turi papurtyti telefoną. Per mėnesį telefonai buvo pakratyti 55 milijonus kartų.

Tuo metu Afrikoje gyvenantiems žmonėms, nei karto nebuvusiems banke, suteikiama galimybė padaryti pervedimus trumposiomis žinutėmis mobiliajame telefone.

„Taigi, kokios išvados?“, - klausė A. Danys.

Pasak jo, po dešimt metų bankai bus visiškai pasikeitę. Žiūrint į šiandienines tendencijas, turėtų nebelikti fizinių bankų skyrių, kurie priima klientus. Žūtis laukia ir įprastinių mokėjimo kortelių, tikina „Swedbank“ atstovas.

„Pagalvokite, kada paskutinį kartą pirkote muzikos įrašą parduotuvėje ir kada už jį mokėjote grynais. Anksčiau turėjome parduotuves fiziniame pavidale, o dabar turime skaitmeniniame“, - kalbėjo A. Danys.

„Vis dar einam į banką, duodam žmogui pinigus ir tikimės, kad jis perduos kitam žmogui. Tačiau bankai turėtų orientuotis į skaitmeninę erdvę. Bankai, kurie savo pajėgas skiria tik fiziniams dalykams, greitai pasitrauks iš verslo“, - prognozavo jis.

Grynieji pinigai, pasak A. Danio, taip pat pasitrauks iš pasaulio. Išlikimas negarantuotas ir dabar naudojamoms mokėjimo kortelėms. Ateitis neaiški, bet ji bus kitokia. Galbūt prekės turės lustus, kurie bus nuskaičiuojami ne prie kasos, o išeinant iš parduotuvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)