„Pačiame miestelio centre turime nuostabų ežerą, bet ne visi vertina šį turtą. Negana to, kad ilgus metus ežeras buvo teršiamas nuotekomis, dugne paskandinta ne viena padanga. O pakrantėje – ne vienas sudaužytas butelis, braidžiodami pakrantėje žmonės susipjausto kojas. Vis dėlto, bendruomenė jau supranta, kad ir nuo jos priklauso, kokioje aplinkoje gyvename ir gyvensime“, – mano Vievio ežero talkos iniciatorė Eglė Vankevičė.

Talkoje planuoja dalyvauti apie 30 „Nardymo akademijos“ narų – savanorių. „Povandeninis pasaulis – mūsų laisvalaikis ir pomėgis. Tačiau panėrę matome tas problemas, kurių nemato ant kranto esantys žmonės. Jei dauguma mūsų ežerų pakrančių – gražios ir sutvarkytos, po vandeniu randame ir sovietmečio reliktų, net ir buitinių prietaisų“, – pasakojo „Nardymo akademijos“ vadovas Andrius Albrikas.

Ne vienoje dugno valymo talkoje dalyvavę narai džiaugiasi, kad tokios veiklos suvienija bendruomenes, prisideda prie jaunosios kartos aplinkosauginio ugdymo, o patys jaučiasi prasmingai išnaudoję savo gebėjimą nardyti.

Kol narai trauks šiukšles iš dugno, gyventojai kviečiami rinkti šiukšles iš pakrantės.

Prieš švarinimosi akcijos prisijungė ir renginį parėmė miestelyje savo veiklą vykdantys verslai. Vietos bendruomenė rūpinsis vaišėmis talkininkams.

Ežero dugno talka – tai dalis švietėjiško projekto „Tyras kaip Vievio ežeras“, kurį remia prekybos tinklo „Maxima“ bendruomenių fondas ir kiti rėmėjai. Jo metu numatoma ir daugiau veiklų. Visos jos siejasi su bendruomenės telkimu, įtraukimu į savo aplinkos kūrimą ir Vievio ežero išsaugojimą.