Nuo liepos 7 iki 13 dienos bus draudžiami mažųjų lėktuvų, oro balionų ir dronų skrydžiai. Tokie apribojimai įvedami siekiant užtikrinti saugumą tiek į šalį atvykstančioms delegacijoms, tiek patiems gyventojams.

„Dėl didesnio nei įprastai orlaivių eismo bei Vilniaus ir Kauno oro uostų apkrovimo taip pat galimi oro eismo sutrikimai ir vėlavimai. Esant galimybei, nuo liepos 11 d. 12 val. iki liepos 12 d. 14 val. rekomenduojama nesirinkti kelionių lėktuvais į Vilnių ir Kauną bei iš Vilniaus ir Kauno”, – rašoma ministerijos atsiųstame pranešime.

Ką tai reiškia gyventojams? Vilniuje bus ne tik draudžiamos įvairios oro pramogos, bet ir 26 valandoms Vilniuje planuojama atšaukti daugiau nei 100 skrydžių. Apie atšaukimus keleivius informuos pačios oro bendrovės.

Gyventojams, kurie anksčiau nupirko bilietus šiai dienai, pinigai bus grąžinti. Oro bendrovės pasilieka teisę nukreipti keleivius kitu maršrutu panašiomis kelionės sąlygomis keleiviui patogiu laiku.

NATO viršūnių susitikimas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.