„Atidarymas planuojamas balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje. Tiksli data turėtų paaiškėti artimiausiu metu”, – lakoniškai pakomentavo Vilniaus vystymo kompanija.

Būsimojo sodo vietoje anksčiau buvo 5 hektarai nenaudojamos teritorijos. Ją miesto savivaldybė nusprendė paversti į japonišką sodą su japoniškai augalais, kuriais grožėtis bus galima vaikštant naujai įkurtais takais. Beje tai bus dar viena vieta mieste, kur atsiras japoniškos vyšnios – sakuros. Deja, šiemet jų žydėjimo dar neišvysime, o ir medeliai tam dar yra per jauni.

Japoniškas sodas Vilniuje

Jau dabar sodas yra baigtas, tvarkomos jo prieigos. Smalsiausi gyventojai į jo teritoriją dar nepateks, tačiau pasižvalgyti aplinkui ir išvysti, kaipgi atrodo sodas galima jau dabar.

Apleistoje teritorijoje sutvarkytas sodo reljefas ir pasodinti želdynai, įrengti pėsčiųjų takai bei tilteliai, pavėsinė ir mažosios architektūros elementai, kriokliai, kaskadai ir žuvų baseinai. Be to, bus sutvarkytas apšvietimas, vaikų žaidimo aikštelė, taip iš viso atnaujinta net apie 38 tūkst. kv. m ploto atvira erdvė. Šalia sodo įrengta automobilių parkavimo aikštelė.