Šiuo metu upės lygis yra pakilęs nežymiai, krantinės užsemtos tik kai kuriose vietose. Nusprendę pasivaikščioti, gyventojai turėtų išlikti atidūs. Tikėtina, kad jeigu oro sąlygos nepasikeis, vanduo toliau nekils.

Vanduo Neryje kyla kelis kartus per metus, dažniausiai dėl staigaus orų atšilimo. Paskutiniais metais vanduo nebuvo pakilęs iki tokio lygio, kad miestui grėstų potvynis.

Didžiausias potvynis Vilniuje įvyko 1931 metų pavasarį. Tuomet Vilnių galima buvo palyginti su Venecija. Potvynis įvyko 1931 m. balandį, tada į Vilniaus gatves išsiliejo Neris ir Vilnelė. Potvynis truko dvi savaites. Tuo metu mieste sugriuvo keletas namų, nebuvo šviesos, vilniečiai miesto gatvėmis judėjo valtimis.

Kilus potvyniui sutrūkinėjo Katedros fasadas, ko pasekmė – atrasti Vilniaus Katedros požemiai. Dėl kilusio potvynio teko ją gelbėti – ant kojų buvo sukelti specialistai, kurie ir nusprendė tvarkyti bažnyčią nuo pamatų. Pradėta tvarkyti ir ardyti grindis – taip ir buvo atrasta viena požemių patalpa. Tada ir prasidėjo archeologiniai tyrimai, rasti karališkos šeimos palaikai bei sutvarkyta Katedra.