Norėdami patekti į „Tauro ragą“, žmonės laukdavo didžiulėse eilėse

„Tauro ragas“ – alaus baras Vilniuje, veikęs 1974–1994 m. šalia V. Kudirkos ir J. Jasinskio gatvių sankryžos. Sakoma, jog prie baro nuolat būriuodavosi ilgiausios eilės ir rinkosi pati margiausia publika.

Prasidėjo legendinio alaus baro griovimas

Barą prieškariu veikusios vežikų smuklės vietoje 1967–1968 m. pagal užsakymą suprojektavo architektai Algimantas Mačiulis ir Eugenijus Algimantas Gūzas. Pirmajame baro aukšte veikė restoranas talpinantis 140 svečių, 90 vietų atviroji terasa, rūsyje įrengtoje didžiojoje salėje – 180 ir 40 vietų banketų salė su atskiru įėjimu. Rūsyje taip pat įrengta orkestro estrada koncertams, kur labai dažnai grodavo kaimo kapela. Pastatas buvo tuo metu populiaraus brutalizmo stiliaus, prie kurio derėjo architektų suprojektuoti originalūs baldai ir įranga. Pagal Marijos Mačiulienės eskizą vestibiulio grindys buvo dekoruotos mozaika. Baro projektavimo metu buvo svarstoma atitiesti vamzdžius alui iš šalia esančios „Tauro“ alaus gamyklos, tačiau idėjos vėliau atsisakyta. Po nepriklausomybės atgavimo baras prarado savo veidą ir buvo apleistas.

Norėta statyti naują viešbutį ir biurus

2019-aisiais „Aurochs investments“, naujoji sklypo savininkė, gavo statybos leidimą vietoj buvusio restorano ir alaus baro „Tauro ragas“ pastato įgyvendinti viešbučio ir biurų komplekso projektą. Pradžioje vystytojai planavo, kad projekte bus 160 kambarių viešbutis ir biurai, tačiau galiausiai apsispręsta plėtoti tik 189 numerių viešbutį. Vis dėlto projektas taip ir nebuvo pradėtas įgyvendinti.

Prasidėjo legendinio alaus baro griovimas

2022-ųjų vasarą su nekilnojamojo turto plėtros bendrove „Eika“ susijusi įmonė„Kalno projektas“ už neskelbiamą sumą įsigijo 100 proc. projektą įšaldžiusios įmonės „Aurochs investments“ akcijų. Naujieji savininkai neatskleidė, ar tęs projekto įgyvendinimą. Vis dėlto galime daryti prielaidą, kad greičiausiai bus įgyvendintas verslo centro projektas, nes viešbučių poreikis rinkoje šiuo metu yra minimalus. Juolab kad anksčiau informuota, jog atsisakoma planų atidaryti naujus viešbučius „Radisson RED“ bei „Clarion“. Vietoj „Clarion“ bus atidaryta nauja britų mokykla, o vietoj „Radisson RED“ – bus įrengtos biurų patalpos.