AB Lietuvos paštas informavo, kad nuo vasario 23 d. Ukmergės paštas iš senųjų Kauno g. 11 esančių patalpų keliasi į esančias Vytauto g. 60. Jose įsikūręs PC „Rimi“.

Ši pertvarka Lietuvos pašto įvardijama kaip dviejų paštų apjungimas, dėl kurio esą gyventojams bus tik patogiau.

Pranešime spaudai skelbiama, kad naujajame Ukmergės pašte klientai bus aptarnaujami modernioje klientų aptarnavimo salėje prie trijų aptarnavimo langelių. Taip pat pašto skyriuje bus įrengta savitarnos zona su lipdukų spausdintuvu.

Be to, žmonėms į paštą nebereikės lipti laiptais, kaip yra dabar. Bendros būsimojo pašto skyriaus patalpos, įskaitant ir darbuotojams skirtas, sieks apie 95 kv. m.

Vienintelis likęs pašto skyrius dirbs antradieniais–penktadieniais nuo 9 iki 18 val., o šeštadieniais – nuo 9 iki 13 val.

Pasak Lietuvos pašto Komunikacijos projektų vadovo Luko Zadaracko, tai bus jau 65-as pagal naują koncepciją Lietuvoje atnaujintas pašto skyrius.

Siekiant atsisakyti savo veikloje nebenaudojamo nekilnojamojo turto, iškėlus pašto skyrių į naujas patalpas, bendrovė skelbs aukcioną arba turtą parduos kita teisės aktuose nustatyta tvarka.

Priminsime, kad kiek daugiau nei prieš metus Ukmergėje buvo uždarytas pašto skyrius Dukstynos mikrorajone, nebeliko skyrių ir kaimuose.

Dar lapkričio mėnesį Lietuvos pašto atstovų teiravomės, ar nenusimato ir kitų planų dėl pašto patalpų, nes jau tada mieste kalbėta apie persikraustymą. Tačiau tuomet buvo patikinta, kad jokių planų nesama.