Šventė gegužės 7-9 d. šurmuliuos Vilniuje Lukiškių aikštėje ir jos apylinkėse. Visi atėję galės susipažinti su skirtingomis Europos šalių kultūromis, atrasti įvairius europietiškos virtuvės skonius, įvertinti naujausias mados ir dizaino tendencijas Dizaino skvere.

Svarbiausias šios šventės akcentas – iniciatyva „MES su UKRAINA“. Čia specialiai įrengtuose paviljonuose bus sudarytos sąlygos visiems ukrainiečių dizaineriams ir menininkams nemokamai pristatyti savo meno ir dizaino dirbinius, o ukrainietiškas ansamblis „Kalyna“ bei Charkivo mokyklos moksleiviai atliks meninę programą.

Geografijos mylėtojai galės pasivaikščioti ant didelio, net 150 kv. m. apimančio, Europos žemėlapio ir atrasti jame narystės ES siekiančią Ukrainą. Renginyje veiks paroda „Ukraina: karas Europoje“.

Europos Parlamento biuras Lietuvoje kartu su Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje kvies lankytojus į Europos Parlamento pabėgimų kambarį „Misija: Žaliasis kursas“, kuriame dalyviai galės pasitikrinti savo žinias apie klimato kaitą, ES žaliąjį kursą ir mūsų veiksmų poveikį klimatui.

Valstybės institucijos ir Europos šalių ambasados pristatys miestiečiams savo veiklą, o VSAT ir Frontex pareigūnai pristatys savo darbo automobilius, taip pat bus proga pamatyti ir pasieniečių naudojamą dokumentų patikrinimo įrangą.

Europos dieną – gegužės 9-ąją 11 val. vyks ES vėliavos pakėlimo Lukiškių aikštėje ceremonija, kurios metu Diplomatų choras atliks Lietuvos, Ukrainos bei Europos Sąjungos himnus.

Kviečiame visus vilniečius ir miesto svečius į Europos dienos renginius. Parodykime, kad mes ir Europa esame kartu su Ukraina.

Renginį organizuoja Užsienio reikalų ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje, Europos Parlamento biuru, Concept events & media, UAB ir Dizaino skveru. Informacinis partneris – Delfi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją