Dar neseniai apleistame Amatų skvere ir aplinkinėse teritorijose buvo nelegaliai statomi automobiliai, nebuvo patogių pasivaikščiojimo takų, erdvė buvo nepritaikyta prie bendruomenės poreikių.

Už projekto įgyvendinimą atsakinga bendrovė „Vilniaus vystymo kompanija“ praneša, kad dabar daugiau kaip 7 kv. km ploto teritorijoje baigiamos įrengti funkcinės erdvės, skirtos aktyviam poilsiui ir renginiams.

Parko tipo paviljone galės vykti mugės, bendruomenės susibūrimai, jaunimui skirta riedėjimo zona su riedučių ir riedlenčių trasomis, įrengtos aikštelės vaikams žaisti ir sportuoti, atokvėpio erdvė. Taip pat naujas apšvietimas, viešasis tualetas, lietaus nuotekų tinklai, atsirado mažosios architektūros elementų, pasodinta naujų želdinių.

Bendruomenės aikštės erdvė nuo vaikų žaidimų zonos atskirta atramine sienute, kuri pritaikyta sėdėti. Išilgai skvero nutiestas skvero zonas sujungiantis takas. Teritorijos vakarinėje dalyje kuriama želdiniais apsodinta sporto zona, skirta aktyviam laisvalaikiui, joje jau įrengti lauko treniruokliai.

Bendra projekto vertė – per 1,1 mln. eurų, iš jų Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo lėšos – 974 tūkst. eurų.