Parama Ukrainai

Atsižvelgiant į šiuo metu Ukrainoje esančią situaciją, Kaziuko mugės organizatoriai pakvietė šių metų mugės dalyvius prisijungti prie paramos Ukrainai. Nuo penktadienio iki sekmadienio Vinco Kudirkos aikštėje bus rengiami amatininkų darbų aukcionai, o surinktos lėšos pervedamos vienam iš paramos Ukrainai fondų.

Kaziuko mugės metu vyks ir kita ukrainiečiams paremti skirta akcija „Ateik barščių, paremk Ukrainą!“. Šeštadienį, kovo 5-ąją, Kudirkos aikštėje garsūs kulinarai žada pasiūlyti ne vieną itin unikalių barščių receptą, o susirinkusiems sriubas pilstys garsūs žmonės. Akcija tęsis nuo 12 iki 18 val.

Gėrybėstradicinės

Tūkstančius lankytojų pritraukianti mugė šiemet lankytojų, pasak organizatorių, nenuvils, nes unikalių gamintojų ir autorių tikrai nesumažėjo. Tradiciškai Gedimino prospekto pradžioje savo rankdarbius pristatys Lietuvos tautinio paveldo atstovai.

„Panašu, kad metų pertrauka ir priverstinis užsidarymas namuose žmonėms leido atrasti naujų talentų ar atgaivinti pamirštus kūrybinius pomėgius. Šiais metais į Kaziuko mugę užsiregistravo daugiau nei 100 naujų autorių ir gamintojų“, – teigia vienas iš mugės organizatorių Renaldas Gražys.

Šiųmetinėje Kaziuko mugėje ant prekystalių savo gaminius ir produkciją išdėliojo 800 prekeivių. Mugėje netrūksta dirbinių iš medžio, taip pat papuošalų, keramikos ir kitos rankų darbo produkcijos.

Kaip ir kasmet, Kaziuko mugėje gausu įvairių patiekalų – kvapus galima užuosti iš tolo. Mugės prekeiviai pirkėjus vilioja riestainiais, rūkyta žuvimi, dešrelėmis ir kitais skanėstais.

Pastebima, kad šįmet Kaziuko mugės prekeivių palapinės yra išdėstytos tik vienoje Gedimino prospekto pusėje. Toks sprendimas užtikrina, kad vilniečiai ir miesto svečiai mugėje juda laisvai.

Delfi kviečia pasidairyti po Kaziuko mugės nuotraukų galeriją:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją