Planuojama teritorija nutolusi nuo miesto centro apie 8 km, greta yra Pavilnių regioninis parkas.

Atsižvelgus į jau pramintus takus ir teritorijos prieigose esančius komercinius objektus, sklype siūlomi pėsčiųjų takai, poilsio aikštelė su suoliukais, medinė vaikščiojimo trasa vaikams, šiukšliadėžės, apšvietimas. Gyventojų pageidavimu, tvenkinį planuojama aptverti. Tarp automobilių stovėjimo aikštelės ir tvenkinio ugniagesiams suprojektuotas privažiavimas prie pat vandens.

Projektuotojai, įvertinę esamus želdinius ir jų būklę, suprojektavo papildomą apželdinimą, kuris praturtintų viešąją erdvę ir veiktų kaip triukšmo bei taršos barjeras. Jam parinktos nereiklios, vidutinio aukščio rūšys: kalninės pušys, medlievos, lanksvos, hortenzijos ir kt.

Šiems projektiniams pasiūlymams savivaldybė dar nėra pritarusi. Miestovaizdžio skyriaus specialistai informuoja, kad projektiniai pasiūlymai bus vertinami tik po viešo projektinių pasiūlymų aptarimo su visuomene.

Tvirtinant projektinius pasiūlymus, bus vertinamas jų atitikimas projektinių pasiūlymų rengimo užduočiai, kuri anksčiau buvo aptarta viešo susirinkimo su vietos bendruomene metu. Taip pat bus vertinamas ir projekto atitikimas galiojantiems teisės aktams bei reikalavimams, kurie buvo iškelti projektinių pasiūlymų rengimo užduotyje. Kol projektiniams pasiūlymams savivaldybė nepritarusi, techninis projektas negali būti rengiamas ir leidimas viešos erdvės projekto įrengimui neišduodamas.