Vasario 7 dieną bus vykdomi paprastojo remonto darbai Paneriškių ir Gariūnų g. sankirtoje. Darbų metu automobilių eismas nesikeis – vairuotojai galės važiuoti kaip įprasta, tačiau dėl vykstančių darbų ir važiuojamoje dalyje galinčių būti žmonių – vairuotojų prašoma atidumo.

Šioje sankirtoje jau įrengta laikina žiedinio tipo sankryža, o vasario 7 dieną (pirmadienį) bus atliekami paskutiniai remonto darbai – tvirtinami kelio ženklai ir įrengiamas kelio ženklinimas.

Kaip keisis eismo organizavimas?

Planuojamoje teritorijoje bus įrengta 16 m skersmens žiedinė sankryža, kurios važiuojamoji dalis žiede – 5,00 m. Vidinė salelė bus grįsta trinkelėmis, centrinė žiedinės sankryžos dalis bus iškelta 5 cm virš važiuojamosios dalies. Įvažiavimų ir išvažiavimų pločiai parinkti prisitaikant prie esamo dangos pločio ir sunkiasvorių transporto priemonių pravažumo.

Eismo juostos ir salelės atskirtos B tipo signaliniais stulpeliais ir ratų atmušėjais.

Dalis esamų kelio ženklų yra išsaugoma, perkeliama, likusi dalis demontuojami. Įrengiama viena nauja pėsčiųjų perėja 3,00 m pločio. Dvi perėjos išsaugomos esamos, viena iš jų šviesoforinė.

Darbus finansuoja statytojas UAB „Lidl Lietuva“, darbus atlieka generalinis rangovas UAB „Alvora“.

Darbų pradžia vasario 7 dieną. Eismo organizavimo pakeitimai įsigalios nuo vasario 8 dienos.

Eismas Vilniuje