Po 18 val. iš Pašilaičių žiedo pajudėsiančiame troleibuse vienas jo „vagonas“ bus skirtas jaukiam atlikėjų pasirodymui. Taip šventiškai papuoštas 24 metrų troleibusas, į gatves išriedėjęs jau praeitą savaitę, kelioms valandoms taps gyvos muzikos erdve.

„Muziką autobusuose ir troleibusuose dovanojame jau ne pirmąkart. Simboliškai šiuos muzikinius pasirodymus vadiname „ratuota muzika“. Džiaugiamės, kad šiemet muzika į viešąjį transportą prieš Kalėdas grįžta, turime galimybę ją dovanoti ir taip su artėjančiomis šventėmis pasveikinti viešuoju transportu po Vilnių judančius miestiečius bei svečius“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ viešojo transporto organizavimo skyriaus vadovė Loreta Levulytė-Staškevičienė.

Choro „ARTyn“ pasirodymu metu troleibuse bus užtikrintas keleivių, vairuotojo ir choristų saugumas – pirmoji troleibuso dalis bus atitverta specialiais užrašais, informuojančiais, jog Vilnius dovanoja koncertą ir keleivių prašoma lipti per kitas troleibuso duris. Ilgiausias troleibusas judės sau įprastu 19 troleibuso maršrutu Pašilaičiai–Konstitucijos pr.–Antakalnis–Saulėtekis. Troleibuse galios įprastiniai viešojo transporto bilietai.

Šventiškai pasipuošę mišraus choro „ARTyn“ atlikėjai iš Pašilaičių žiedo viešojo transporto stotelės pajudės gruodžio 22 d. po 18 val., jie gyvai atliekamomis dainomis sveikins keleivius, linkės jaukių švenčių, dalinsis gera nuotaika.

Ilgiausias troleibusas, kursuojantis 19 troleibuso maršrutu, jau visą savaitę atkreipia vilniečių dėmesį, o rytoj juo vykstantys keleiviai bus dar ir maloniai pradžiuginti gyvos muzikos kūriniais.