Pirmieji 50 tokio tipo troleibusų bus perkami iš Aplinkos projektų valdymo agentūros skirtų 10 mln. eurų, kurie numatyti naujo viešojo transporto įsigijimui.

„Troleibusų parkas ilgą laiką nebuvo atnaujinamas, vidutinis troleibusų amžius siekia 22 metus. Mūsų tikslas ne tik atnaujinti viešojo transporto parką, bet tai padaryti pasirinkus tvarias ir į Vilnių bei keleivių poreikius orientuotas technologijas, kurios tiktų dinamiškam miestui.

Netolimoje ateityje planuojama atnaujinti ir autobusų parką, numatant 70 naujų autobusų. Svarstomi Vilnių tenkinantys technologiniai sprendimai, aiškinamasi koks tinkamiausias elektros įkrovimo būdas tiktų viešajam transportui“, – sako UAB „Vilniaus viešasis transportas“ direktorius Darius Aleknavičius.

Naujo tipo troleibusai su autonomine rida turi esminių privalumų – jei standartinių troleibusų maršrutus riboja esamas kontaktinis tinklas, tai troleibusai su autonomine eiga gali važiuoti ir šiam nesant. Skaičiuojama, kad per parą sostinės gatvėse įvyksta bent keli incidentai, kurie sutrikdo troleibusų eismą. Negalėdami apvažiuoti kliūties jie stoja arba yra nukreipiami kitais maršrutais.

Naujieji troleibusai tokiu atveju galės toliau tęsti kelionę, nes trumpam atsijungę nuo kontaktinio tinklo, jie galės panaudoti baterijoje sukauptą galią ir tokiu būdu apvažiuoti kliūtį. Tai ne tik užtikrins nepertraukiamą troleibusų judėjimą, bet ir sutaupys laiko keleiviams.

Maža to, naujieji troleibusai turės pažangią antikovidinę vėdinimo sistemą, padedančią pristabdyti koronaviruso plitimo riziką, o veikimo principas – ozoninis arba ultravioletinis, veikiantis bet kokiu oru, ir užtikrinantis, kad į saloną patenkantis oras būtų švarus ir dezinfekuotas.

„Vilniaus viešasis transportas“ naujų troleibusų pirkimui skelbs tarptautinį konkursą ir kreipsis į visus didžiausius troleibusų gamintojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)