Dauguma Vincą Alesių žino kaip gatvės fotografą, tačiau tai – ne pagrindinė jo veikla. Norėjęs tapti miškininku, bet į norimas studijas nepatekęs, V. Alesius pasirinko studijuoti vokiečių kalbą ir iki šiol dirba vertėju. Kaip atsvara sausiems teisiniams dokumentams V. Alesiui tapo fotografavimas – šią veiklą vilnietis prilygina meditacijai.

Nors ši veikla fotografui teikia daug malonumo, visgi patenkinti tikrai ne visi vilniečiai. Dažniausiai sostinės gyventojams kylantis klausimas yra šis: ar iš tiesų V. Alesius gali jų atvaizdus publikuoti savo socialiniam tinkle „Facebook“? Ir tai ne vienintelis dalykas, užkliūvantis vilniečiams: piktinamasi ir dėl provokatyvių, diskusijas sukeliančių kadrų, po kuriais neretai nugula kitaip manančiųjų komentarai.

Šiame interviu V. Alesius atsako į visus vilniečiams kylančius klausimus: kodėl publikuoja jų nuotraukas, kodėl nevengia provakytvių kadrų ir, galiausiai, kokį Vilnių kasdien mato pro savo objektyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją