Paskutiniu metu Vilnius yra tapęs vienu dideliu diskusijų objektu. Ko gero, šiuo metu tiek vilniečius, tiek kitų miestų gyventojus labiausiai masina kalėdiniai sostinės planai, tačiau ir be šios temos yra ką aptarti. Štai viešojoje erdvėje dažnai sulaukiama pasisakymų apie neseniai prasidėjusią Vilniaus Žaliąją bangą, miesto mero vykdomą politiką, o kur dar sostinės gatvių ir eismo reikalai.

Savo nuomonę apie Vilniaus vystymąsi išsakė ir S. Motieka – urbanistas, prisidėjęs prie praėjusio Vilniaus bendrojo plano parengimo. Kalbėdamas apie dabartinį Vilnių, pašnekovas džiaugiasi tikrai ne visais mieste vykstančiais pokyčiais, o vietomis jis pateikia iki šiol negirdėtų įžvalgų. Pavyzdžiui, S. Motiekos teigimu, Vilniaus Žalioji banga yra neteisėta ir negalinti vykti, o kur dar miesto ambicijos, kurių, pasak pašnekovo, visiškai nematyti.

Šiame interviu urbanistas aptaria keletą Vilniaus vystymosi sričių, kurioms turi pastabų – tai ir susisiekimo išvystymas mieste, ir miesto intensyvumas bei žalumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)