„Vaiva“ gyvavo 36-erius metus. Per tuos metus kavinės slenkstį peržengė ne vienas lankytojas. Vienas jų – Ainis, kavinėje ėmęs lankytis nuo 1983-ųjų. Jis puikiai mena „Vaivos“ laikus, kavinėje švęstas savo vestuves ir dienas, paleistas vėjais.

Metalistai ir kiti

Sovietmečiu Vilniuje buvo galima sutikti gausybę subkultūrų. Vienos jų radosi dėl polinkio muzikos stiliui, kitos – dėl išpažįstamos filosofijos. Viena tokių visuomenės grupių buvo metalistai, kuriai Ainis save ir priskyrė.

„Man dar iki paauglystės patiko metalo muzika, dainas įsirašydavome vieni iš kitų. Atitinkamas muzikai buvo ir stilius: ilgi plaukai, odinės striukės, kniedės, lopyti džinsai. Esu suskaičiavęs, kad vieni džinsai turėjo beveik 70 lopų“, – taip save jaunystėje prisimena „Vaivos“ lankytojas Ainis.

Tačiau priklausyti maištaujančiai ir muzikos grupės „AC/DC“ klausančiai visuomenės grupei buvo tiesiog nesaugu. Pasak Ainio, sovietmečiu Vilniuje buvo galima lengvai gauti į kaulus dėl savo išvaizdos ar pažiūrų, o pavyzdžių ilgai ieškoti nereikia – Ainis pats dalyvavo gatvėje žuvusio savo draugo laidotuvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)