Rekonstrukcijos metu bus atliekamas pažeistų sijų bei tilto atramų remontas, pažeistos viaduko perdangos atraminės aikštelės bus perbetonuojamos. Esamos laiptų konstrukcijos bus demontuotos ir įrengtos naujai. Taip pat numatoma įrengti pandusus, kurie bus skirti žmonėms su negalia.

„Vilniaus geležinkelio stotyje numatomos demontuoti esamų laiptų konstrukcijos į 2, 3, 4, 5 peronus ir į aukštąjį peroną tarp 19 ir 19B kelių. Demontuojamos esamų laiptų konstrukcijos: pamatai, kolonos, laiptasijos, laiptų aikštelės, laiptų maršai ir turėklai.

Pėsčiųjų tilto demontuojamų laiptų konstrukcijų zonose projektuojami nauji metaliniai turėklai ir karnizų apskardinimas per visą laitų konstrukcijų plotį. Metalinių turėklų tipas (geometrija, profilių skerspjūviai) numatomi analogiški esamiems turėklams. Karnizų apskardinimo sprendiniai rengiami remiantis esamais sprendiniais.

Taip pat numatoma įrengti naujus laiptus į peroną Nr.1. Numatomi laiptai yra 1,60m pločio tarp porankio šviesoje. Laiptams įrengti bus naudojamos surenkamos gelžbetoninės konstrukcijos. Laiptų einamosios dalies paviršius padengiamas neslidžia epoksidine danga su smėlio pabarstu. Ant įrengiamų laiptų bus montuojami plieniniai cinkuoti 1,20 aukščio turėklai su suporinti porankiu“, – apie laiptų dalies remonto darbus rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Remontuojant viaduką, esama apšvietimo sistema bus demontuojama ir projektuojama nauja. Tilto ir jo prieigų apšvietimas bus užtikrinamas naudojant LED šviestuvus.

Projektų techniniai parametrai

Planuojamų objekto adresas: Geležinkelio g. 2, Naujamiestis;
Tilto bendras ilgis – 212,50 m;
Tilto plotis – 3,2m;
Projekto vystytojas: Vilniaus miesto savivaldybė ir AB „LTG Infra“;
Projektinius siūlymus ruošė UAB „Kelprojektas“, projekto vadovas – Andžej Denkovski.

Viešieji svarstymai

Visuomenės atstovai iki lapkričio 8-osios savo pasiūlymus gali teikti elektroniniu paštu andzej.denkovski@kelprojektas.lt. Projektinių pasiūlymų viešasis svarstymas vyks lapkričio 8 d., 17.00 val., nuotolinės vaizdo transliacijos būdu. Nuoroda į vaizdo transliaciją čia.