„Paviršinių nuotekų tinklų, valyklos ir išvalyto vandens kaupyklos vandentvarkos projektas“ – tai šiuo metu savivaldybės vykdomas sumanymas, kurio metu planuojama sutvarkyti ne tik paviršinių nuotekų tinklus, tačiau ir jų priežiūrai pritaikyti dabar Šeškinėje egzistuojančias žaliąsias erdves. Šio projekto įgyvendinimas visuomenei kainuos medžius, pievas ir mėgstamas gamtos užuovėjas“, – rašoma renginio organizatorių pranešime.

Anot „Fridays for future“ narių, pagal dabartinį projektą žadama kirsti apie 182 želdinius, iš kurių dalis yra brandūs ir saugotini. Pasak organizatorių, toks sprendimas priimtas be aiškaus pagrindo.

„Paklausę apie tokių sprendimų pagrįstumą, tikslių atsakymų nesulaukėme, o ir naujajame savivaldybės straipsnyje apie šio projekto rekreacinę naudą želdinių šalinimo pagrindimas išlieka labai abstraktus. Savivaldybė vengia kalbėti apie tikrąjį kirtimų skaičių, informacija – sunkiai pasiekiama ar išvis neprieinama“, – skelbiama „Fridays for future“ pranešime.

Kaip teigia organizatoriai, peticija dėl želdinių kirtimo darbų stabdymo ir pakartotinio želdinių šalinimo svarstymo bus pasirašyta su Visuomenine želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)