Vilnius primena, kad esant sudėtingai pandeminei situacijai, būtina laikytis visų saugumo reikalavimų viešajame transporte, stotelėse ir keliones planuoti atsakingai, vengti didesnių susibūrimų, dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas. Viešąją tvarką kapinių prieigose prižiūrės pareigūnai, kurie rūpinsis ne tik keleivių ir eismo srautų reguliavimu, bet ir primins apie būtinybę viešose vietose naudotis asmens apsaugos priemonėmis, laikytis atstumų.

Kaip keisis eismo organizavimas?

Spalio 30 – lapkričio 2 d. norint užtikrinti efektyvų transporto eismo judėjimą, kapinių prieigose bus taikomi laikini eismo pakeitimai, apie kuriuos informuos laikini kelio ženklai.

Liepynės kapinių prieigose:

Transporto priemones bus draudžiama palikti Žirnių gatvės atkarpoje prie Liepynės kapinių.

Saltoniškių kapinių prieigose:

Lapkričio 1 d. nuo 7 iki 18 val. draudžiamas transporto eismas Ąžuolyno gatve, ties Saltoniškių kapinėmis (išskyrus viešojo maršrutinio transporto eismą), transporto eismas nukreipiamas nustatyta apylanka per gretimas gatves.

Kairėnų kapinių prieigose:

Automobilių eismas nuo Nemenčinės plento pusės iš Kairėnų gatvės bus nukreiptas apvažiavimu Šilėnų gatve, o nuo Plytinės gatvės link kapinių bus nustatytas vienpusis eismas.

Karveliškių kapinių prieigose:

Vykstantys privačiu transportu į Karveliškių kapines per Pilaitės rajoną galės privažiuoti prie kapinių ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už 1 km nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės. Į Karveliškių kapines rekomenduojama įvažiuoti iš Vilniaus rajono savivaldybės Sudervės seniūnijos pusės. Šias kapines galima pasiekti ir palikus savo automobilį Žvėryne esančioje „Statyk ir važiuok“ aikštelėje (Sėlių g. 62) ir kelionę tęsti 63-ojo maršruto autobusais, kurie kursuoja į Karveliškių kapines.

Rokantiškių kapinių prieigose:

Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš Stepono Batoro g. bus nukreiptas per Naujosios Vilnios rajoną, A. Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis. Automobilius bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose, ten kur tai bus galima daryti atsižvelgiant į kelio ženklus.

Kaip spalio 30 – lapkričio 2 d. kursuos viešasis transportas?

· Dažniau kursuos 4G, 2, 33, 37, 38, 63, 88, 114 bei 115 maršrutų autobusai.

· Dažniau kursuos 2, 7, 16 ir 19 maršrutų troleibusai.

· Lapkričio 1 d. dažniau kursuos ir 7 maršruto autobusai.

Kaip viešuoju transportu nuvykti į Liepynės kapines?

Pritaikius infrastruktūrą viešojo transporto eismui, atsižvelgus į vilniečių poreikį užtikrinti atvykimą į šias kapines viešuoju transportu, spalio 30 – lapkričio 3 d. autobusai užsuks į Liepynės kapines:

Lapkričio 2 d. nuo 8.30 iki 18.30 val. į Liepynės kapines važiuos 2 ir 88 maršrutų autobusai.
Lapkričio 3 d. nuo 9 iki 16 val. į Liepynės kapines užsuks 2 maršruto autobusai važiuodami Stoties kryptimi.
Keleiviai, vykstantys viešuoju transportu į Liepynės kapines, turi kelias alternatyvas:

· 3G maršruto autobusais vykti iki Oro uosto su, tuomet persėsti į 2 ar 88 maršrutų autobusus, nuvešiančius iki pat Liepynės kapinių.

· 1, 2 ar 88 maršrutų autobusais vykti iki Vikingų stotelės ir perėjus gatvę, kitoje Vikingų stotelėje, persėsti į 2 ar 88 maršrutų autobusus, kursuosiančius iki Liepynės kapinių. Šioje stotelėje sukoordinuotas patogus persėdimas tarp minimų maršrutų.

Kaip viešuoju transportu nuvykti į Rokantiškių kapines?

Spalio 30 d. – lapkričio 2 d. iki 21 val. dėl prognozuojamo gausaus kapinių lankytojų skaičiaus bei intensyvaus transporto eismo Rokantiškių kapinių prieigose, keisis 115 autobusų maršruto trasa:

· Kursuodami link Naujosios Vilnios, 115 maršruto autobusai važiuos iki Rokantiškių stotelės, kur apsisuks ir toliau važiuos apylanka – Viršupio, Mildos ir S. Batoro gatvėmis, o įvažiavus į Pramonės gatvę grįš į savo trasą.

· Važiuodami pakeista trasa link Naujosios Vilnios 115 maršruto autobusai nestos šiose stotelėse: Klonio, Rokantiškių sodai, Žilvičių, Uosių sodai, Duburio, Kalno, Paparčių, Uosių, Alberto Kojelavičiaus ir Dūmų.

· Važiuodami pakeista trasa link Naujosios Vilnios 115 maršruto autobusai papildomai stos šiose stotelėse: Lyglaukių, Šilo, Viršupio, Mildos, Pūčkorių atodangos, Pūčkorių, Stepono Batoro ir Lelijų. Atgal link Antakalnio autobusai kursuos įprasta trasa.

Pakeisto maršruto trasa bei sustojimų žemėlapis bus skelbiami viešojo transporto stotelėse ir internete www.judu.lt.

Kaip susiplanuoti kelionę viešuoju transportu iki pagrindinių Vilniaus kapinių?

Viešojo transporto keleivių patogumui – kelionių autobusais ir troleibusais planavimo įrankis, padėsiantis susiplanuoti patogiausią kelionę iki bet kurių pagrindinių Vilniaus kapinių.

· Greičiausią kelionę autobusu susiplanuoti galima čia.

· Viešojo transporto atvykimą sekti patogu telefone.

· Stebėti viešojo transporto eismą realiu laiku galima mobiliosiose programėlėse „m.Ticket“ ir „Trafi“.

Laikini autobusų ir troleibusų maršrutų tvarkaraščiai interneto tinklalapyje www.judu.lt skelbiami nuo spalio 26 d.

Informacija apie viešojo transporto darbą ir pakeitimus pateikiama interneto tinklalapyje www.judu.lt, socialiniame tinklalapyje Facebook, mobiliaisiais telefonais (m.stops.lt) bei darbo valandomis teikiama telefonu (8 5) 210 7050.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)