Pranešime spaudai skelbiama, kad baras ne tik atvers naują erdvę skonių improvizacijoms ir edukacijai, bet ir prisidės prie psichoaktyviųjų medžiagų prevencijos ir žalos mažinimo, o visas baro pelnas bus skiriamas nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su prevencija, žalos mažinimo, socialiniais ar kultūriniais klausimais finansavimui.

Kūrybiškas požiūris į alų

Anot „Volfas Engelman“ generalinio direktoriaus Mariaus Horbačausko, šioje studijoje bus galima išbandyti naujus skonius ir daugiau sužinoti apie alaus kultūrą.

„Kiekvienas, matęs alaus gaminimo procesą, pripažįsta, kad tai tarsi daina, kai dirbama su ribotu natų skaičiumi. Tik šiuo atveju dažniausiai dirbama tik su keturiais ingredientais. Tad galiu tik patvirtinti, jog alaus gamyba yra tikra kūryba, kurioje kiekvienas gali atrasti tai, kas patiks“, – sakė M. Horbačauskas

„Volfas Engelman“ generalinis direktorius sakė, kad žmonės ypač domisi aludarystės procesu, istorija ir pačia kultūra. Neretai apie tai klausimų sulaukia ir barmenai, todėl „Studija by Volfas Engelman“ taps vieta, kur apie visus šiuos procesus bus galima sužinoti daugiau ir išbandyti pačias įvairiausias receptūras.

Dirbs ir savanoriai

Pasak Naktinio Vilniaus avilio vadovo Pauliaus Serapino, jau metus sėkmingai veikiančioje erdvėje buvo įgyvendintas ne vienas projektas, o ir visa šios kūrybiškumo erdvės veikla, kuria siekiama mažinti psichoaktyviųjų medžiagų prevenciją ir žalą, sulaukia didelio susidomėjimo, tačiau norint situaciją keisti iš esmės, reikėjo dar drąsesnės idėjos.

„Nuo pat projekto įgyvendinimo pradžios buvo siekiama, jog ši erdvė taptų nauja platforma Vilniaus miestui, kuriame kiekvienas gali atrasti įvairias veiklas tiek dieną, tiek ir naktį. Todėl pirmame aukšte įsikursiantis baras „Studija by Volfas Engelman“ bus ne tik traukos vieta visiems norintiems pasilinksminti, paragauti išskirtinių gėrimų ir susitikti su bičiuliais, bet sieks būti pavyzdžiu ir kitiems Vilniaus mieste veikiantiems barams – prisidės prie psichoaktyviųjų medžiagų žalos mažinimo, informuoti visuomenę“, – kalbėjo P. Serapinas.

Vienas iš Naktinio Vilniaus avilio projekto autorių Jonas Nainys yra įsitikinęs, kad šiuo baru siekiama sukurti neeilinę erdvę, kurioje susirenkanti auditorija būtų siejama su saugiu naktiniu gyvenimu.

„Šioje erdvėje yra laukiamas kiekvienas, kuris tiek ramiai išgerti kavos viduryje darbo dienos ar praleisti savaitgalio vakarą su muzika ir šokiais“, – pastebėjo J. Nainys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją